За крадіжку автомобіля у волинянина неповнолітній рівнянин отримав три роки в'язниці

За крадіжку автомобіля у волинянина неповнолітній рівнянин отримав три роки в'язниці

03.07.14 16:48 0 1103
Однак юнака звільнили від покарання, застосувавши примусові заходи виховного характеру.

Ідея викрасти чужий автомобіль підлітку спала на думку миттєво, коли він повертався додому з навчання. Побачивши припаркований транспортний засіб біля паркана, вирішив його поцупити. Що потім робитиме з ним, не задумувався. Тож юнак сів у авто, завів його (ключі були у замку запалювання) і поїхав геть.

Потерпілий помітив зникнення машини не відразу. Коли ж сам не зумів відшукати транспорт, звернувся до правоохоронців. Працівники міліції оперативно спрацювали, тож невдовзі автомобіль повернули власнику.

У скоєному правопорушенні неповнолітній житель Рівненщини зізнався повністю, навіть відшкодував потерпілому моральну шкоду. Однак кримінальне провадження, розпочате за ч. 1 ст. 289 (Незаконне заволодіння транспортним засобом) Кримінального кодексу України, було скеровано до суду.

Згідно з вироком Феміди, підсудному призначено покарання у вигляді позбавлення волі строком на три роки. Однак на підставі ст.105 Кримінального кодексу України неповнолітнього звільнили від покарання із застосуванням до нього примусових заходів виховного характеру, тобто передачі під нагляд батьків до досягнення ним повноліття.

СЗГ УМВС України

у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Луцьку цьогоріч ...
Наступна новина: В Івано-Франківській ...

КОМЕНТАРІ