В Чернівецькій області рятувальники розпочали міжнародні навчання в рамках атестації в системі ООН з питань пошуку та реагування

В Чернівецькій області рятувальники розпочали міжнародні навчання в рамках атестації в системі ООН з питань пошуку та реагування

03.07.14 18:29 0 1099
Команда Державного підприємства «Мобільний рятувальний центр» (ДП МРЦ) у складі Державної служби України з надзвичайних ситуацій вранці 2 липня розпочала міжнародні атестаційні навчання в рамках проходження атестації для вступу до Міжнародної дорадчої консультативної групи ООН з проведення пошуково-рятувальних операцій в умовах міста (ІНСАРАГ).

Відповідно до тактичного задуму, фахівці МРЦ братимуть участь у міжнародній аварійно-рятувальній операції з ліквідації наслідків землетрусу у одній із країн Ближнього Сходу. Міжнародні атестаційні навчання триватимуть 36 годин без перерви.

Атестація проводиться на навчальному полігоні, який найбільш реалістично відображає зруйновані споруди. Перший етап є мобілізаційним, під час якого відбуватиметься імітація зборів команди у складі 76 рятувальників основного складу та 76 осіб резервного складу ДП МРЦ до виїзду у визначену країну, прибуття до аеропорту та на місце виникнення надзвичайної ситуації.

Під час другого етапу – безпосередньо ліквідації наслідків землетрусу – рятувальники демонструватимуть вміння оперативно розгорнути і організувати функціонування центру прийому та відправки загонів рятувальників і оперативного координаційного центру на місці виникнення надзвичайної ситуації.

Команда ДП МРЦ здійснюватиме розвідку району землетрусу, розбір завалів будинків, пошук постраждалих із залученням кінологічних підрозділів, використанням технічних приладів та надання невідкладної медичної допомоги постраждалим.

Міжнародна атестаційна комісія оцінюватиме оперативність роботи рятувальників в умовах виникнення надзвичайної ситуації, злагодженість і скоординованість дій, професійність виконання робіт з ліквідації наслідків землетрусу.

За результатами атестаційних навчань комісія ухвалить рішення про проходження командою класифікації ІНСАРАГ відповідно до критеріїв і мінімально допустимих стандартів безпеки. У разі успішного проходження навчань рятувальники МРЦ отримають міжнародну атестацію і зможуть брати участь у міжнародних пошуково-рятувальних операціях і місіях.

ДСНС України
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Тернополі триває ...

КОМЕНТАРІ