Щоб уникнути криміналу посадовці волинського підприємства відшкодували державі майже 1 мільйон гривень

Щоб уникнути криміналу посадовці волинського підприємства відшкодували державі майже 1 мільйон гривень

03.07.14 20:11 0 1134
У ході розслідування кримінального провадження за фактом ухилення від сплати податків службові особи волинського ПАТ «Л» відшкодували в повному обсязі завдані державі збитки. Окрім 652 тисяч гривень податків, в дохід держави додатково надійшло 328,6 тисяч гривень штрафних санкцій.

Після сплати посадовцями - порушниками майже мільйона гривень в держбюджет, прокуратура Волинської області спрямувала кримінальне провадження з клопотанням про звільнення від кримінальної відповідальності службової особи ПАТ "Л" на підставі ч.4 ст.212 КК України (у зв’язку із сплатою всіх завданих державі збитків) до Луцького міськрайонного суду, - повідомили в оперативному управлінні ГУ Міндоходів у Волинській області.

Під підозру в ухиленні від сплати податків службові особи ПАТ «Л» потрапили після того, як оперативники Міндоходів на Волині встановили, що протягом 2012-13 р.р. вони здійснили фіктивні господарські операції з низкою підприємницьких структур. Ці ділові контакти мали суто формальний характер та здійснені лише на папері з метою ухилення від сплати податків.

Зокрема, протягом 2012-2013 років службові особи ПАТ «Л» включали до складу податкового кредиту та валових витрат господарські відносини щодо проведення будівельно-монтажних робіт та купівлі будівельних матеріалів, щебеню та інше. В ході слідства фіктивність проведених операцій підтверджено остаточно.

За зібраними оперативниками матеріалами слідчим управлінням фінансових розслідувань ГУ Міндоходів у Волинській області до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості про вчинення кримінального правопорушення за ознаками злочину, передбаченого ст.212 КК України.

Прес-служба ГУ Міндоходів у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Хмельниччині ...

КОМЕНТАРІ