Українські та польські рятувальники проведуть спільні навчання

Українські та польські рятувальники проведуть спільні навчання

03.07.14 20:29 0 1110
Українські та Польські рятувальники узгодили етапи проведення спільних міжнародних навчань. Навчання відбудуться в рамках угоди про співпрацю між Львівським державним університетом безпеки життєдіяльності та адміністрацією польського міста Загуж вже вдруге.

Про це 2 липня передає прес-служба Львівського держуніверситету БЖД.

Днями делегація Львівського державного університету безпеки життєдіяльності на чолі із заступником начальника навчально-методичного центру з практичного навчання – начальником навчальної пожежно-рятувальної частини Василем Ковальчиком відвідала з робочим візитом місто Загуж, Республіка Польща.

Начальник сектору міжнародного співробітництва Олександр Святкевич розповів, що відбулася координаційна нарада щодо реалізації спільного міжнародного проекту в галузі безпеки життєдіяльності. У нараді окрім рятувальників взяли участь представники місцевої влади та служб, які будуть задіяні у масштабних практичних навчаннях. Учасники засідання обговорили основні завдання проекту та сценарій проведення навчань «Бещади-2014».

« ми цілком інтегровані в європейську систему цивільного захисту та успішно реалізовуємо спільні міждержавні проекти у цій сфері. Користь від такої співпраці очевидна, адже це не лише досвід проведення міжнародних рятувальних операцій, але й можливість отримувати необхідне сучасне рятувальне спорядження для підготовки фахівців в Україні. Навчання відбудуться в рамках угоди про співпрацю між Львівським державним університетом безпеки життєдіяльності та адміністрацією м. Загуж вже вдруге», – прокоментував візит Української делегації офіційний представник ЛДУ БЖД ДСНС України Антон Крук.

Нагадаємо, що цьогоріч Львівський університет ДСНС України головує Європейській Асоціації навчальних та наукових установ, які працюють в галузі безпеки людини (EFSCA). В жовтні на базі навчального закладу відбудеться засідання Генеральної Асамблеї Асоціації, участь у якій візьмуть представники країн-членів ЄС.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Волинська область: ...
Наступна новина: У неділю у Львові – показ ...

КОМЕНТАРІ