Франковий виш підтримує ініціативу Порошенка щодо розвитку української мови, – звернення

Франковий виш підтримує ініціативу Порошенка щодо розвитку української мови, – звернення

03.07.14 20:17 0 1064
Академічна громада Львівського національного університету імені Івана Франка схвалює та підтримує ініціативу Президента України Петра Порошенка щодо збереження та розвитку української мови як єдиної державної із відповідним законодавчим закріпленням цієї норми.

Про це йдеться у зверненні вченої ради Львівського національного університету імені Івана Франка до української громадськості.

Текст звернення подаємо у повному обсязі:

«Шановні громадяни України!

В умовах серйозних зовнішніх і внутрішніх викликів, перед якими постало наше суспільство, виникає нагальна потреба консолідації української спільноти на шляху до успішного державотворення. Від єдиної, згуртованої громадянської позиції залежить майбутнє країни, її науки і культури. Найбільш дієвим та історично перевіреним чинником, що суттєво впливає на об’єднання суспільства, є духовний потенціал української мови. Саме рідна мова неодноразово ставала культурним оберегом українства, який у найскрутніші часи допомагав обстояти національну ідентичність. У сучасних складних обставинах, коли демасковані доморощені та заслані до нас українофоби своїми кривавими вакханаліями вкотре зазіхають на фундаментальні підвалини української державності – мову і культуру – та послідовно насаджують неприродний стереотип «двоєлічія», важливо не піддатися словоблудію і не дати на відкуп ворогові найдорожче заради нібито досягнення ефемерного «миру».

Академічна громада Львівського національного університету імені Івана Франка схвалює та підтримує ініціативу Президента України Петра Порошенка щодо збереження та розвитку української мови як єдиної державної із відповідним законодавчим закріпленням цієї норми. Науковці Університету, підтримуючи виважені україноцентричні рішення Президента, докладатимуть максимальних зусиль для утвердження високого статусу української мови в Україні та світі».

Від імені Вченої ради Львівського національного університету імені Івана Франка –

голова Вченої ради, Ректор, професор Мельник В. П.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Хмельниччині ...
Наступна новина: У Києві попрощалися з ...

КОМЕНТАРІ