На Хмельниччині пенсіонер зарізав свого сусіда: тіло він спочатку підпалив, а потім закопав на гноярці

На Хмельниччині пенсіонер зарізав свого сусіда: тіло він спочатку підпалив, а потім закопав на гноярці

03.07.14 17:33 0 1084
Зізнатися у тяжкому злочині душогуба змусили докори сумління. Він добровільно прийшов до Деражнянського райвідділу міліції та повідомив про те, що сталося.

Чоловіки жили по сусідству і конфлікти у них виникали досить часто. Підозрюваний та й інші односельці стверджують, що провокував ці конфлікти здебільшого якраз 47-річний потерпілий.

Підозрюваний давав кілька пояснень того, що штовхнуло його на скоєння вбивства. Спочатку він розповідав, що потерпілий, погрожуючи, вимагав у нього гроші та горілку, потім стверджував, що той вимикав у нього всю цибулю на городі. Одним словом, якщо узагальнювати, то можна сказати одним словом — йому просто накипіло.

Сусід прийшов до 62-річного дідуся близько 21.00 години і вкотре почав щось вимагати. Господар цього разу не стерпів, схопив кухонного ножа та вдарив непроханого гостя у груди. Від отриманих тілесних ушкоджень чоловік помер на місці.

Щоб приховати сліди злочину, зловмисник перетягнув труп на подвір’я потерпілого, прикидав залишками сіна та підпалив. Але його очікування не справдились — тіло не згоріло. Тоді він заволік його на гноярку і закопав там.

Кілька днів ніхто не знав про злочин, адже потерпілий жив сам і його ніхто не шукав.

Та самого вбивцю замучили докори сумління. Він пішов у сусіднє село до родичів і все їм розповів. Рідні підтримали його бажання розповісти про те, що сталося, міліції, тож наступного дня разом із онукою він прийшов до Деражнянського райвідділу внутрішніх справ та повідомив про скоєний злочин.

Слідчо-оперативна група, яка виїхала на місце події, справді виявила тіло потерпілого там, де вказав заявник. Вилучили і знаряддя вбивства.

Як повідомив перший заступник начальника УМВС України в Хмельницькій області Сергій Ковальов, стосовно підозрюваного відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 115 «Умисне вбивство» Кримінального кодексу України, санкція якої передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до п’ятнадцяти років. Суд обрав йому міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

СЗГ УМВС України

в Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ