У Хмельницькому міліція відкрила кримінальне провадження за фактом хуліганських дій стосовно губернатора

У Хмельницькому міліція відкрила кримінальне провадження за фактом хуліганських дій стосовно губернатора

03.07.14 17:21 0 1106
У Хмельницькому незадоволена громада «штурмувала» губернатора Леоніда Пруса з вимогою відставки. Акція протесту швидко переросла у хуліганство, а мирна делегація з числа представників політичних партій та громадських організацій — у розлючений натовп.

Близько 100 осіб ще вранці прийшли до приміщення Хмельницької обласної адміністрації, щоб обговорити з головою ОДА кандидатури на посаду начальника департаменту охорони здоров‘я. Почувши від чиновника відмову призначити запропоновану ними людину, делегати не стали слухати жодних пояснень та обґрунтувань і почали вимагати від пана Пруса написати заяву про звільнення. Вимоги супроводжувалися хуліганськими діями: посадовця ображали, заподіяли йому побої та пошкодили одяг. Деякі активісти почали розпилювати у приміщенні сльозогінний газ. На підмогу міліціонерам, які охороняли громадський порядок в приміщенні державної установи довелося викликати бійців спецпідрозділу «Грифон».

Наразі слідчим відділом Хмельницького МВ УМВС України в Хмельницькій області інформацію про подію внесено до єдиного обліку та відкрито кримінальне провадження за ч. 4 статті 296 Кримінального кодексу України — хуліганство. Санкція зазначеної статті передбачає позбавлення волі на строк від 3 до 7 років.

Слідство за даним фактом триває, опрацьовується доказова база та встановлюються особи, причетні до даного правопорушення.

СЗГ УМВС України

в Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській області ...
Наступна новина: В Івано-Франківській ...

КОМЕНТАРІ