Тернопільські міліціонери вчилися надавати домедичну допомогу в бойових умовах

Тернопільські міліціонери вчилися надавати домедичну допомогу в бойових умовах

03.07.14 21:00 0 1087
Медики наочно показували співробітникам міліції, як швидко та ефективно надавати домедичну допомогу. Участь у заняттях взяли співробітники спецпідрозділу УБОЗ «Сокіл» та бійці спецбатальйону «Тернопіль». Азам домедичної підготовки їх навчав завідувач кафедри медицини катастроф і військової медицини Тернопільського державного медичного університету ім. І. Я. Горбачевського, доктор медичних наук, професор Арсен Гудима.

Заняття включали виконання кожним учасником обсягу практичних навичок, які є найбільш необхідними і які реально можна виконати під вогнем противника, на етапі екстреної евакуації з поля бою та в безпечному місці.

Обсяг навичок, техніка їх виконання, перелік медикаментів для індивідуальної аптечки були визначені на основі аналізу досвіду військових кампаній у різних гарячих точках планети. Невдовзі побачить світ ілюстрований альбом з правил надання домедичної допомоги на полі бою. Його безкоштовно зможе отримати кожен боєць, який бере участь в АТО на сході України.

Фахівці кафедри медицини катастроф і військової медицини та помічник начальника управління-начальник сектору медичного забезпечення УМВС України в Тернопільській області Михайло Василишин розробили для бійців спецбатальйону «Тернопіль» технологію медичного забезпечення під час несення служби. Вперше у підрозділі, крім фельдшера батальйону, в кожному взводі були призначені стрільці-санітари, визначені їх завдання, обсяги домедичної допомоги, індивідуальне оснащення із врахуванням вимог сьогодення. На спеціальному курсі тематичного удосконалення вони отримали необхідний обсяг знань і практичних навичок з надання домедичної допомоги в бою та міжбойовий період.

Зараз ведеться активна робота з оснащення підрозділів сучасними засобами для надання домедичної допомоги.

СЗГ УМВС України

в Тернопільській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській області за ...
Наступна новина: На підтримку української ...

КОМЕНТАРІ