У Рівненській області розповіли як вберегтись від кишенькових крадіжок

У Рівненській області розповіли як вберегтись від кишенькових крадіжок

03.07.14 18:42 0 1114
Найбільша кількість таких крадіжок вчиняється у передсвяткові, святкові Та вихідні дні на ринках, зупинках, а також у салонах громадського транспорту у час пік.

У місцях зі значним скупченням людей сумки, барсетки завжди тримайте перед собою. Будьте особливо обережні, розраховуючись за товар чи послуги - намагайтесь не демонструвати наявність у вас значної суми грошей і ніколи не кидайте недбало гаманець до кишені або ж до сумки поверх інших речей.

Зайшовши до громадського транспорту, не зупиняйтеся біля дверей, особливо на задньому майданчику, а відразу проходьте вперед. Адже сходинки в тролейбусі - надзвичайно зручне місце для реалізації крадіжки: кишені і сумка пасажира, що стоїть вище, знаходяться на рівні очей зловмисника.

Якщо відчуваєте поруч себе підозрілий рух - відійдіть від людини, яка безпричинно штовхається, треться біля вас, при цьому голосно зробивши їй зауваження - злодій боїться привернутої до нього уваги.,,

Кишенькові злодії майже завжди “працюють” групами. Коли ви, діставши портмоне і заплативши за проїзд, розслаблюєтеся, закриваєте свій рюкзачок і чіпляєте його за плечі, один витягає з нього гаманець, передає іншому, а третій спокійно виходить з ним на найближчій зупинці. Хоча трапляються і злодії- одинаки., 1::

Тож найголовніше постарайтеся тримати сумочку так, щоб вона весь час була в полі зору. Якщо везете документи, найліпше помістити їх у спеціальну теку. Маєте чималу суму — тримайте її не в задній кишені джинсів, а хоча б у гаманці у внутрішній кишені застебнутого піджака.

Окрема порада користувачам мобільних телефонів. У більш ніж половині випадків вчинених крадіжок винними виявляються самі власники, що носять телефони на шнурках. А їх без особливих зусиль можна відстебнути чи зрізати.

Дехто кладе “трубки” в задню кишеню рюкзака. Це, безумовно, зручно в користуванні, але більше задоволення від цього дістають злодії. Чимало простаків люблять від нудьги погратися телефоном. Час за клацанням пролетить значно швидше, але ніхто не гарантує, що після того як ви вийдете з вагону чи маршрутки, ваш телефон не перекочує до рук крадія.

Персональна рекомендація батькам. Не варто робити з телефона культ. Для Школяра чи студента найдоречнішою буде недорога модель без усіляких "наворотів'. Це убезпечить дитину від заздрощів сусідів чи приятелів.

За матеріалами УКР УМВС України

в Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Закарпатській області ...
Наступна новина: У Рівненській області ...

КОМЕНТАРІ