На Тернопіллі Михайло Головко та Ігор Сабій пропонують встановити мінімальну закупівельну ціну на молоко на рівні 4-5 гривень

На Тернопіллі Михайло Головко та Ігор Сабій пропонують встановити мінімальну закупівельну ціну на молоко на рівні 4-5 гривень

03.07.14 19:55 0 1088
"Влада повинна збільшити закупівельні ціни на молоко у сільського населення, які нині в рази менші, ніж у роздрібній торговельній мережі. На цьому наголошують народні депутати України від ВО "Свобода" Михайло Головко та Ігор Сабій, які є співавторами законопроекту, покликаного підвищити рівень економічної зацікавленості виробників молока та молочної сировини.

З набуттям Україною незалежності ситуація значною мірою змінилася. На селі з'явився приватний власник, зацікавлений у збільшенні продуктивності праці. Однак закупівельні ціни на продукцію сільського господарства значною мірою залишилися на низькому рівні, що не відображає рівня витрат праці мешканців села на виробництво сільськогосподарської продукції. Особливо кричущою є ситуація із закупівельними цінами на молоко у населення.

"Заготівельні та переробні підприємства, які працюють у галузі заготівлі та переробки молока, встановлюють закупівельні ціни на молоко у населення (в залежності від якості та ґатунку молока) в коридорі від 2 до 4 грн. за 1 літр, причому нижній поріг закупівельної ціни на молоко 2-го ґатунку в деяких регіонах України, зокрема на Тернопільщині, сягає й 1 грн. 50 коп. за 1 літр. Зазначені факти є неприпустимими та свідчать про намагання деяких представників молокопереробної галузі збільшити свої прибутки будь-якою ціною, навіть шляхом фактичного розорення та повної демотивації мешканців села. В той же час, роздрібна ціна на молоко у торговельних мережах України сягає 8–10 грн. за 1 літр. Саме тому ми пропонуємо законопроєкт, покликаний підвищити рівень економічної зацікавленості виробників молока та молочної сировини у подальшому здійсненні своєї діяльності та збільшенні виробництва шляхом встановлення державного регулювання мінімальної закупівельної ціни на молоко", – зазначив співавтор законопроєкту 4194а щодо державного регулювання закупівельної ціни на молоко Михайло Головко.

Автори законопроєкту Михайло Головко та Ігор Сабій пропонують встановити мінімальні закупівельні ціни на молоко незбиране в таких розмірах:

- для молока ґатунку екстра – 5 грн. 00 коп. за 1 літр молока незбираного;

- для молока вищого ґатунку – 4 грн. 50 коп. за 1 літр молока незбираного;

- для молока 1 ґатунку – 4 грн. 25 коп. за 1 літр молока незбираного;

- для молока 2 ґатунку – 4 грн. 00 коп. за 1 літр молока незбираного.

"Низькі закупівельні ціни на молоко – одна з кричущих проблем. Громадяни постійно звертаються із проханням змінити цю несправедливу цінову політику. Ухвалення цього законопроєкту дозволить підвищити рівень економічної зацікавленості виробників молока та молочної сировини у збереженні та збільшенні виробництва. В умовах, коли аграрне виробництво в Україні, і на Тернопільщині зокрема, вщент зруйноване, єдиним джерелом прибутку селян є молоко, яке вони здають заготівельникам, тому ми вимагаємо припинити знищення приватного сектора в молочній галузі, піднявши закупівельні ціни на молоко", – підкреслив свободівець Михайло Головко.

Про це повідомили в прес-службі Тернопільської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Тернопіллі визначено ...
Наступна новина: Прем’єр Іраку: заява ...

КОМЕНТАРІ