Волинська область: вогнеборці тренувались гасити пожежі на нафтобазі

Волинська область: вогнеборці тренувались гасити пожежі на нафтобазі

03.07.14 21:18 0 1137
2 липня в Луцьку на території найбільшої в області нафтобази рятувальники Луцького гарнізону УДСНС України у Волинській області провели планові тактико-спеціальні навчання, що проводились з метою відпрацювання дій обслуговуючого персоналу підприємства, пожежно-рятувальних підрозділів з гасіння пожежі в резервуарі та проведення пінної атаки.

За тактичним задумом, пожежа виникла внаслідок прямого попадання блискавки в резервуарі місткістю 1000 м3, створилась загроза поширенню полум'я на сусідні ємності. Першими до боротьби з умовним лихом приступила пожежна команда та добровільна пожежна дружина нафтобази, а за декілька хвилин до місця події прибули чергові варти рятувальників ДСНС області з усіх пожежно-рятувальних підрозділів міста Луцька. Всього на місці умовної пожежі було зосереджено 8 одиниць спеціальної пожежної техніки та 36 чоловік особового складу. На місці події був створений оперативний штаб, до складу якого увійшли працівники адміністрації підприємства та оперативно-координаційного центру управління ДСНС в області.

Рятувальники подали на охолодження палаючого резервуару та сусідніх ємностей потужні водяні струмені, а згодом, за допомогою автодрабини, забезпечили подачу повітряно-механічної піни на дах палаючого резервуару та успішно провели пінну атаку.

Керівник навчань – начальник управління ДСНС області генерал-майор служби цивільного захисту Володимир Грушовінчук в підсумку подякував керівництву потенційно-небезпечного об’єкту за сприяння у проведенні навчань та високу боєздатність підрозділу Добровільної пожежної дружини нафтобази, але й наголосив, що для запобігання пожеж потрібно постійно суворо дотримуватись вимог пожежної безпеки і забезпечити безумовне виконання заходів, вказаних у приписах органів Державного нагляду.

Для рятувальників ці навчання дали змогу ознайомитись із специфікою об’єкту, характеристиками його небезпечних ділянок, вивчити планування і джерела водопостачання, що у випадку реальної загрози дозволить у найкоротші строки приборкати надзвичайну ситуацію.

У ДСНС у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Історія Росії зараз ...
Наступна новина: Про скорочення штатної ...

КОМЕНТАРІ