На Хмельниччині Олександр Сич зустрівся у Женеві з Верховним комісаром ООН у справах біженців Антоніо Гуттерешем

На Хмельниччині Олександр Сич зустрівся у Женеві з Верховним комісаром ООН у справах біженців Антоніо Гуттерешем

03.07.14 16:36 0 1038
У Швейцарії Віце-прем’єр-міністр України Олександр Сич зустрівся із заступником Генерального секретаря ООН, Верховним комісаром ООН у справах біженців Антоніо Гуттерешем.

У ході зустрічі обговорювалися питання щодо вжиття необхідних заходів із захисту громадян, які проживають у регіонах України зі складною політичною ситуацією, зокрема стосовно надання допомоги внутрішньо переміщеним особам.

Віце-прем’єр-міністр від імені Уряду України подякував представнику ООН за допомогу Україні з боку Управління Верховного комісара у справах біженців. «Ведення належного обліку і системна реєстрація переміщених осіб унеможливлюють поширення російських міфів про «сотні тисяч біженців», які нібито залишають територію України. Ми знаємо ціну інформаційним маніпуляціям Росії, але хочемо, щоб це розуміли і в світі», - наголосив керівник української делегації.

У свою чергу Антоніо Гуттереш відзначив некритичні масштаби переміщення осіб не лише з України до Росії, але й у її межах. «Питання не в кількості осіб, а наявності чіткої стратегії поводження з такими особами та належного забезпечення їхніх потреб», - підкреслив Верховний комісар.

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ