«Жителі Житомирщини мають бути впевнені в тому, що в області забезпечується справедливість», – Сидір Кізін

«Жителі Житомирщини мають бути впевнені в тому, що в області забезпечується справедливість», – Сидір Кізін

03.07.14 20:07 0 1104
Голова облдержадміністрації Сидір Кізін зустрівся з тимчасово відстороненим від виконання обов’язків головою Швайківської сільської ради Бердичівського району Сергієм Сидоренком, який навів докази щодо суттєвих порушень чинного законодавства працівниками прокуратури та органів внутрішніх справ на Житомирщині.

За словами Сергія Сидоренка, перебуваючи на посаді голови Швайківської сільської ради, він у межах своєї компетенції допоміг одному із підприємств, яке займається виготовленням засобів захисту рослин, розпочати діяльність на території сільської ради. Жителі села отримали нові робочі місця, що стало вагомим досягненням у боротьбі із безробіттям у сільській місцевості. Однак, згодом Сергій Сидоренко виступив на захист інтересів територіальної громади з огляду на те, що діяльність підприємства загрожувала екологічній безпеці всього району, а місцевий бюджет не доотримував податки. Сергій Анатолійович переконаний, що така його поведінка не влаштовувала керівника закладу, тому йому почали погрожувати. Натомість сам сільський голова не чинив жодних порушень щодо чинного законодавства.

Проте, згодом Сергія Сидоренка заарештували без жодних пояснень. Він наголошує на тому, що його справа тягнеться вже три роки. За словами Сергія Сидоренка, у прокуратурі та міліції йому погрожували, а понад 2 роки він перебував у СІЗО, після чого отримав третю групу інвалідності. Зараз його автомобіль та будинок заарештовані, а Сергія Анатолійовича випустили на волю із застосуванням одночасно двох заходів – підписки про невиїзд та грошової застави. Він переконаний, що жителі Швайківської сільської ради підтримують його і розуміють, що справа проти нього сфабрикована, а весь процес контролюється прокурорами та суддями.

Сидір Кізін визнав, що наведені факти його дуже хвилюють. Очільник області зазначив, що йому відомо про існування міцної схеми, в якій були задіяні працівники суду, прокуратури та УБОЗу, які чинили незаконний тиск на людей. З цього приводу очільник області закликає усіх, хто зіштовхнувся з подібною ситуацією не боятися і не мовчати. Сидір Кізін запевнив Сергія Сидоренка в тому, що бере під особистий контроль його справу. За сприяння голови облдержадміністрації відбудеться зустріч Сергія Сидоренка із прокурором області. Він переконаний, що хід розслідування буде прозорим та об’єктивним. Аналізуючи роботу правоохоронних органів та судів, Сидір Кізін резюмував: «Жителі Житомирщини мають бути впевнені в тому, що в області забезпечується справедливість».

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області ...
Наступна новина: Щоб уникнути криміналу ...

КОМЕНТАРІ