Луцькі творчі колективи представляли Україну на ХХХ міжнародному фестивалі духових оркестрів

Луцькі творчі колективи представляли Україну на ХХХ міжнародному фестивалі духових оркестрів

03.07.14 15:51 0 1302
Давні та хороші зв’язки творчих колективів Палацу культури міста Луцька з організаторами міжнародних фестивалів у Польщі. Вже багато років поспіль народний аматорський ансамбль бального танцю «Юність» та народний аматорський духовий оркестру Палацу культури міста Луцька беруть участь в міжнародних фестивалях м.Свєче (Польща). І ось знову наші колективи з 27 по 30 червня ц.р. представляли Україну на ХХХ міжнародному фестивалі духових оркестрів.

Фестиваль духових оркестрів у місті Свєче - це масштабне свято музики, у якому брали участь оркестри з Білорусії, Данії, Німеччини, Франції, України та 4 колективи з Польщі. Вони виконували як твори світової класики, так і національну музику. Однією із обов’язкових умов фестивалю була присутність «мажореток» у складі оркестру, а також виконання всіма оркестрами гімну фестивалю та гімну Європи «Ода радості». Під час фестивалю було 5 концертів та 3 марш-паради. Один з марш-парадів відбувався в сусідньому місті Варлюб’є.

Колектив з Луцька мав широку різноманітну програму. 10 пар учасників народного аматорського ансамблю бального танцю «Юність» під акомпанемент духового оркестру виконували в щораз інших костюмах з відповідною атрибутикою такі твори: «На крилах пісні» - варіації на теми українських пісень, «Запрошення на вальс», «Бамболейо», «Полонез», «Падам падам» - варіації на теми французьких мелодій. В концертних програмах та марш-парадах була найбільш популярна музична композиція в супроводі танцюристів з ансамблю «Юність» - марш «Україна», атрибутами якої були прапори Польщі, Франції, України та Євросоюзу.

Вулицями міста (вздовж 2 км) йшов парад колективів, який дуже радо і тепло сприймали глядачі, а поява лучан викликала бурхливі оплески та вигуки «Слава Україні!» та «Нєх жиє Україна!». В паузах між звуками оркестру наші 50 артистів вигукували «Слава Україні – Героям Слава!», «Україна понад усе!» - ці вигуки підхоплювалися всіма глядачами.

Учасники фестивалю повернулися до Луцька з гарним настроєм і приємними враженнями.

Управління культури

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ