Українські рятувальники розпочинають проходження Міжнародної атестації в системі ООН з питань пошуку та реагування

Українські рятувальники розпочинають проходження Міжнародної атестації в системі ООН з питань пошуку та реагування

03.07.14 15:15 0 1057
Державне підприємство «Мобільний рятувальний центр» (ДП МРЦ) у складі Державної служби України з надзвичайних ситуацій розпочинає проходження атестації для вступу до Міжнародної дорадчої консультативної групи ООН з проведення пошуково-рятувальних операцій в умовах міста (ІНСАРАГ). Проходження атестації підвищить ефективність надання допомоги у проведенні міжнародних аварійно-рятувальних та пошуково-рятувальних операцій, а також готовність до реагування на національному і міжнародному рівнях.

«В Україну вже прибули представники атестаційної комісії, а з завтрашнього дня розпочнуться міжнародні атестаційні навчання, які триватимуть 36 годин поспіль. У разі успішного проходження цих навчань рятувальники ДП МРЦ отримають міжнародну атестацію і зможуть брати активну участь у міжнародних пошуково-рятувальних операціях і місіях», – підкреслив перший заступник Голови ДСНС України Анатолій Бойко під час відкриття міжнародної атестації. Високу оцінку проведеним заходам з підготовки української команди важкого класу до міжнародної атестації висловив також керівник Сектору з підтримки польової координації Секретаріату ООН Скавдал Тер‘є.

Фінальне атестаційне навчання проходитиме на базі ДП МРЦ у місті Києві та Київській області з 2 по 4 липня. Загалом в атестації беруть участь 76 рятувальників основного складу та 76 осіб резервного складу ДП МРЦ.

Українську команду готували до атестації ментори з Польщі та Німеччини.

Нагадаємо, в 2009 році ДП МРЦ був зареєстрований в мережі ІНСАРАГ. В 2011 році було подано заявку щодо міжнародної атестації пошуково-рятувальної команди ДП МРЦ в даній системі. За весь період було проведено ряд навчань для підготовки висококваліфікованих експертів у сфері пошуково-рятувальних робіт в умовах міста, розроблено сценарій проходження атестації. Співробітники ДП МРЦ брали участь у курсах підготовки експертів для роботи в пункті прийому і відправки команд та польового координаційного центру.

Державна служба України

з надзвичайних ситуацій
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ