Після втручання Сидора Кізіна у Житомирі таки буде аеропорт

Після втручання Сидора Кізіна у Житомирі таки буде аеропорт

03.07.14 18:23 0 1169
У Житомирі вже розпочато відновлення закинутого аеропорту. За цю справу взялася авіакомпанії YanAir, яка зареєстрована в обласному центрі. Через відсутність аеропорту в місті її літаки вилітали з Вінниці та Київського аеропорту «Жуляни». Але вже восени літаки полетять з Житомира.

Про це розповів голова облдержадміністрації Сидір Кізін, під час брифінгу із журналістами.

Правда, як зазначив очільник області, реконструкція почалась не без проблем. До власників відразу навідались податківці.

«За старою схемою почали вимагати у компанії сплати податків. Викликав їх до себе особисто два рази. Підключили прокуратуру. Відчепились», - зазначає Сидір Кізін.

За його словами, інвестор отримав земельну ділянку в оренду за короткий термін – 2,5 місяці. Восени оформлять ліцензію і аеропорт запрацює.

«Відновлення аеропорту в обласному центрі дасть можливість залучити інвестиції в економіку як міста, так і області. Очікується, що Житомир зможе отримати близько 15 млн. дол. Інвестицій. Крім того, аеропорт – це нові робочі місця, логістичні та транспортні потужності. Житомирщина, маючи власний аеропорт, зможе підвищити свій імідж серед інших міст України. Адже у нас будуть здійснюватися не лише внутрішні авіаперевезення, але й міжнародні сполучення», - підсумовує голова адміністрації.

Перший заступник Житомирського міського голови Сергій Сухомлин підтримав голову та запевнив, що співпраця із компанією YanAir – це хороший приклад роботи з інвестором. Адже Авіакомпанія вже зареєструвала у місті боїнг 737 (реактивний пасажирський літак) і за рахунок цього міський бюджет поповнився на 400 тис. грн.

Відновлення аеропорту – це створення 450 робочих міст. 200 місць буде безпосередньо в компанії YanAir, 150 працівників буде задіяно в аеропорту та ще 100 осіб займатимуться обслуговуванням та ремонтом повітряних суден.

Представники авіакомпанії YanAir запевняють, що ціни на авіаквитки будуть значно дешевшими за столичні майже вдвічі. Таким чином, Житомирщина зможе здійснювати більше авіаперевезень, якщо запропонує якісні послуги за розумні ціни.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області ...
Наступна новина: Сидір Кізін на прощанні з ...

КОМЕНТАРІ