Справа буковинської фінансової піраміди

Справа буковинської фінансової піраміди "МММ" розглядатиметься в суді

04.07.14 16:01 0 1182
Майже 1,5 мільйонами гривень заволоділи учасники організованої злочинної групи, створивши на території Чернівецької області фінансову піраміду «МММ». Наразі у цій справі досудове розслідування вже завершено, обвинувальний акт передано до суду.

Нагадаємо, що задокументували таку діяльність працівники управління по боротьбі з організованою злочинністю УМВС України в Чернівецькій області в результаті проведеного комплексу оперативно-слідчих дій.

За словами начальника обласного УБОЗ Миколи Нємцова, оперативники встановили, що організував діяльність фінансової піраміди 27-річний місцевий мешканець зі своєю матір’ю-пенсіонеркою.

З метою створення уяви громадян щодо офіційної та легальної діяльності вигаданої ними структури «МММ», не реєструючи у відповідних органах суб’єкт господарювання, родичі орендували два приміщення під офіс у Чернівцях.

А для повноцінного функціонування структури організатор запропонував неофіційне працевлаштування ще двом чоловікам.

– Останні, розуміючи, що такий спосіб залучення коштів є заздалегідь програшним та збитковим для вкладників, не лише не відмовилися, а й почали вдосконалювати механізми введення в оману людей, – сказав Микола Нємцов.

Зароблені кошти у результаті діяльності фінансової піраміди спільники намагалися приховати, маскуючи їх незаконне походження. Частину коштів зловмисники легалізували, розмістивши їх у якості депозиту, відкритого на ім’я організатора угруповання.

– З метою відшкодування збитків, які завдали зловмисники потерпілим, у ході досудового розслідування на їх майно накладено арешт, зокрема на 2 будинки, 2 земельні ділянки та інше добро на загальну суму понад 1,6 мільйона гривень, – підкреслив начальник обласного УБОЗ Микола Нємцов.

Учасникам ОЗГ доведеться відповідати за вчинення злочинів, передбачених ч. 4 ст. 190 (Шахрайство), ч. 3 ст. 209 (Легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом) Кримінального кодексу України. Їм загрожує 15 років позбавлення волі.

Прес-служба ГУБОЗ МВС України
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Тернопіллі на другому ...
Наступна новина: Правоохоронці Львівщини ...

КОМЕНТАРІ