Олег Попов: "Майнові злочини - найпоширеніший вид правопорушень на Буковині"

Олег Попов: "Майнові злочини - найпоширеніший вид правопорушень на Буковині"

04.07.14 13:14 0 1137
На цьому наголосив заступник начальника УМВС України в Чернівецькій області – начальник кримінальної міліції Олег Попов під час спілкування із журналістами.

Зокрема, працівниками сектору карного розшуку Першотравневого райвідділу спільно із сектором карного розшуку Герцаївського РВ УМВС в ході проведення комплексу оперативно-розшукових заходів було встановлено та затримано двох мешканців міста Чернівців, які протягом тривалого часу на території Першотравневого та Герцаївського районів шляхом вільного доступу вчиняли крадіжки комп’ютерної техніки, мобільних телефонів з магазинів. Зловмисники в денний час доби заходили до магазину, в якому була одна продавчиня. Один із них відволікав її увагу, відводив до віддаленої частини магазину, щоб вона не змогла побачити дії іншого та розпитував про характеристику товару. А інший в цей час, користуючись тим, що за ним ніхто не слідкує, вчиняв крадіжку та виходив з магазину. Після чого викрадене збували.

За даними фактами відкрито кримінальне провадження за ст. 185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України. Санкція даної статті передбачає позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років з конфіскацією майна. На даний час доведено вину останні до вчинення двох крадіжок на території Герцаївського району та трьох крадіжок на території Першотравневого району. Проводиться перевірка на причетність їх до скоєння інших злочинів. Під час перегляду камер відео спостереження, яке велося в приміщенні де вчинявся злочин, а також на сусідніх приміщеннях, було помічено у одного із злочинців татуювання у вигляді скорпіона розміщене на шиї, за допомогою якого вдалося встановити їх особи.

Також Олег Попов розповів про випадки незаконних заволодінь транспортними засобами. Працівники управління карного розшуку УМВС України в Чернівецькій області в ході проведення комплексу оперативно-розшукових заходів встановили та затримали двох мешканців міста Чернівців. Вони протягом тривалого часу на території Шевченківського району обласного центру викрадали автівки. Чоловіки в нічний час доби прогулювались між будинками спальних районів і в слабо освітлених місцях вишукували автомобілі. Знайшовши об’єкт, один із них підходив до авто і за допомогою викрутки відчиняв двері. Інший в цей момент чатував, щоб ніхто поблизу їх не побачив, після цього заводили автомобіль та їздили по окраїнах міста, де і залишали автомобілі.

За даними фактами відкрито кримінальне провадження за ст. 289 Кримінального кодексу України – Незаконне заволодіння транспортним засобом. Санкція статті: позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років. На даний час доведено вину останні до вчинення двох угонів. Проводиться перевірка на причетність до інших злочинів.

СЗГ УМВС України

в Чернівецькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Програма для телефонів ...
Наступна новина: На Тернопільщині триває ...

КОМЕНТАРІ