В Чернівецькій області державтоінспекція удосконалює взаємодію з дорожниками в питаннях фіксації і попередження ДТП, скоєних через погані дороги

В Чернівецькій області державтоінспекція удосконалює взаємодію з дорожниками в питаннях фіксації і попередження ДТП, скоєних через погані дороги

04.07.14 10:39 0 1100
З початку нинішнього року в області зафіксовано 7 випадків, у яких стан дорожнього полотна безпосередньо або опосередковано призводив до автомобільних аварій.

З метою попередження таких випадків та належного обстеження місць ДТП відбулась спільна нарада керівництва управління ДАІ УМВС України в Чернівецькій області з керівниками служби автомобільних доріг Чернівецької області, «ДП Чернівецький облавтодор» та житлово-комунального господарства Чернівецької міської ради.

Учасники наради заслухали інформацію, підготовлену відділом організації дорожнього руху УДАІ, про стан аварійності на вулично-дорожній мережі загального користування, аналіз причин недоліків в утриманні доріг та вулиць, вжиття заходів щодо їх ліквідації та запобігання в майбутньому.

Зосереджено увагу на механізмах взаємодії дорожньо-комунальних організацій та підрозділів Державтоінспекції під час обстеження місць скоєння дорожньо-транспортних пригод, дотриманні при цьому вимог спільних рекомендацій ДДАІ МВС та Державної служби автомобільних доріг України.Йдеться, зокрема, про ретельне обстеження місць скоєння дорожньо-транспортних пригод з постраждалими та ДТП з матеріальними збитками, де вбачається наявність незадовільних дорожніх умов, які безпосередньо призвели або сприяли скоєнню ДТП, спільними комісіями за участю співробітників Державтоінспекції та відповідних посадових осіб власників вулично-дорожньої мережі.

Учасниками наради прийнято рішення щодо організації цілодобового чергування відповідальних працівників служб, щоб виїзди на місця скоєння ДТП здійснювались оперативно, не пізніше 24 годин з моменту їх скоєння.

Довідково.

Нагадуємо,що правильне оформлення матеріалів ДТП необхідне для об’єктивного розслідування автопригоди та захисту прав водіїв на відшкодування завданих збитків. Процесуально закріплені дані є вихідними для проведення експертиз, від них залежать і самі висновки експерта.

Отже, якщо ви потрапили в дорожньо-транспортну пригоду через незадовільний стан вулично-дорожньої мережі,то необхідно пам’ятати наступне:

- в обов’язковому порядку викликати на місце події наряд ДАІ та представника балансоутримувача дороги;

- в акті огляду місця скоєння ДТП працівник Державтоінспекції повинен зазначити незадовільні дорожні умови, внаслідок яких трапилася пригода (ожеледиця, яма, відкритий люк тощо);

- важливим чинником є фото, відеофіксація місця ДТП — додатковий доказ на підтвердження вашої правоти в суді;

- у разі наявності зв’язку між незадовільним станом дороги та пошкодженням авто працівник ДАІ зобов’язаний скласти відносно посадової особи балансоутримувача дороги адміністративний протокол за ч.4 ст. 140 КУпАП;

- після оформлення матеріалів дорожньо-транспортної пригоди потрібно звернутися до експертів, які встановлять суму матеріального збитку.

У подальшому ваші дії матимуть характер цивільно-правових відносин. Для відшкодування матеріальної шкоди необхідно звернутися з позовною заявою до суду. До неї слід додати докази: копію адмінпротоколу та постанови про притягнення до адміністративної відповідальності посадових осіб, документи на автомобіль, висновки експертів щодо розміру завданих матеріальних збитків, квитанції або чеки, що свідчать про вартість експертизи.

Прес-служба УДАІ

УМВС України

в Чернівецькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ