Григорій Пустовіт: Нині Волинь – острівок економічної стабільності в Україні, тому кращого часу для залучення іноземних інвесторів немає

Григорій Пустовіт: Нині Волинь – острівок економічної стабільності в Україні, тому кращого часу для залучення іноземних інвесторів немає

04.07.14 08:08 0 1132
Про підвищення інвестиційної привабливості Волині говорили на нараді голови облдержадміністрації Григорія Пустовіта із заступником голови ОДА Сергієм Кудрявцевим та представниками управління міжнародного співробітництва та європейської інтеграції і департаменту економічного розвитку і торгівлі ОДА.

“Показники соціально-економічного розвитку регіону за п’ять місяців 2014 року є доволі позитивними. Зокрема, область вже отримала 6,7 млн доларів США іноземних інвестицій, в той час, як в минулому році за цей період надійшло лише 283 тис. американської валюти» - поінформувала заступник директора департаменту економічного розвитку і торгівлі ОДА Галина Дика.

Втім, за її словами, насторожує збитковість волинських підприємств роздрібної та оптової торгівлі. Спеціалісти пояснюють це тим, що волиняни стали менше купувати.

«Ми володіємо статистичними даними. Вони – лакмусовий інструмент, що дає змогу бачити та розуміти проблемні точки усіх галузей», - зазначив голова облдержадміністрації Григорій Пустовіт та дав доручення детально проаналізувати ситуацію, визначити причини, щоб у подальшому забезпечити стабільність соціально-економічного розвитку області.

Окрім того, голова облдержадміністрації повідомив, що в Кабінеті Міністрів України підтвердили фінансування 12 об’єктів з Державного фонду регіонального розвитку. Залишилось зачекати постанову Кабміну про виділення необхідних коштів.

Начальник управління міжнародного співробітництва та європейської інтеграції ОДА Андрій Ломага розповів про зацікавленість іноземного бізнесу щодо інвестування в об'єкти промисловості та сільського господарства регіону. За його словами, зміна влади та політичної ситуації в Україні позитивно впливає на інвестиційний клімат держави. Він також поінформував, що успішно триває втілення грантових транскордонних проектів, які наша область виборола в Євросоюзі у рамках програми прикордонного співробітництва «Польща-Білорусь-Україна». Також йде активне написання низки інших проектів.

«З початку року за грантовими програмами сім суб’єктів господарювання освоїли близько п’яти мільйонів доларів США. За рік Волинська область у загальноукраїнському рейтингу піднялась із 23-ї на 7-му позицію», - поінформувала заступник начальника управління міжнародного співробітництва та європейської інтеграції ОДА Наталія Кролік.

У свою чергу, директор Волинського регіонального центру з інвестицій та розвитку Анатолій Баннера розповів, що наразі Державне агенство з інвестицій та управління національними проектами України робить акцент на створення індустріальних парків в Україні, що будуть не лише майданчиками для будівництва нових заводів із усією відповідною інфраструктурою, а й нададуть певні преференції для інвесторів. Зокрема, на Волині для цього визначено шість ділянок.

«У нас - спокійна ситуація. Нині Волинь – острівок економічної стабільності в Україні, тому кращого часу для залучення іноземних інвесторів немає. Ми - відкриті та готові до співпраці. За перший квартал поточного року в економіку області вкладено 653 млн грн, що свідчить про фінансову стабільність нашого регіону. Також не зупинено грантові програми. Ми повинні розвіяти сумніви потенційних інвесторів та переконати, що на Волині - економічна стабільність. Крім того, - сприятливий інвестиційний клімат», - резюмував Григорій Пустовіт.

Прес-служба облдерєжадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Скажи

КОМЕНТАРІ