Григорій Пустовіт: В області силами місцевої влади, волонтерів та громад надається посильна допомога військовослужбовцям

Григорій Пустовіт: В області силами місцевої влади, волонтерів та громад надається посильна допомога військовослужбовцям

04.07.14 13:32 0 1138
Голова Волинської облдержадміністрації Григорій Пустовіт та його заступник Роман Карпюк зустрілися з представниками комплексної групи Міністерства оборони України, які перебувають в області на чолі із в.о. заступника директора департаменту соціальної та гуманітарної політики МОУ Віталієм Якимчуком.

Як зауважив урядовець, основною метою робочою поїздки групи в наш регіон є налагодження тісної взаємодії для вирішення проблемних питань, а також - напрацювання спільних дій для зниження соціальної напруги в суспільстві, пов'язаної з військовими діями на Сході України. Окрім того, за словами Віталія Якимчука, необхідно й посилити соціальну, психологічну та виховну роботу з військовими, їх родинами.

Голова облдержадміністрації Григорій Пустовіт поінформував учасників зустрічі про заходи, які вживаються в області на підтримку військовослужбовців та їх родин. Він також підкреслив, що в регіоні налагоджена тісна співпраця між обласною владою та керівниками усіх військових підрозділів, які дислокуються на теренах краю.

Як наголосив Григорій Пустовіт, на Волині робиться чимало для зміцнення матеріально-технічної бази армії. Зокрема, він розповів, що при обласній спілці ветеранів Афганістану відкрито благодійний рахунок, куди перераховуються кошти на потреби військових.

“Найчастіше використовуємо ці гроші на придбання захисних засобів, обладнання, запчастин, тобто вирішення поточних проблем. В області силами місцевої влади, волонтерів та громад надається посильна допомога військовослужбовцям”, - поінформував голова облдержадміністрації.

“Окрім того, з обласного бюджету на підтримку військових виділено 3 млн грн, однак освоїти ці кошти ми поки що не в змозі. Я вже спрямував в Міноборони України відповідного листа, щоб могли використати гроші за призначенням. Це - дуже важливе питання, адже військові повинні мати всі необхідні засоби захисту, аби Волинь не несла більше втрат. Ті сім'ї, які втратили своїх рідних, з обласного бюджету отримали по 100 тис. грн”, - зауважив Григорій Пустовіт.

Розповів голова Волинської облдержадміністрації і про психологічну, моральну та виховну роботу, яка нині активно ведеться в регіоні. “Ми налагодили зв'язок з матерями, родинами військових, з ними працюють фахівці. Також за посередництвом ЗМІ здійснюється інформаційна кампанія, спрямована на патріотичне виховання молоді”, - підкреслив він.

Представники Міністерства оборони України з керівництвом Волині обговорили Угоду про співробітництво в оборонній сфері. Співпраця здійснюватиметься за наступними напрямками: допомога малозабезпеченим сім’ям військовослужбовців, які призвані за мобілізацією; здійснення заходів щодо реалізації соціально-правових гарантій військовослужбовців та членів їх сімей; військово-патріотичне виховання, підготовка допризовної молоді до виконання військового обов’язку, підвищення ефективності роботи щодо організації шефства над військовими частинами тощо.

Прес-служба облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Літшколі у Карпатах ...
Наступна новина: Гроші, виявляється, ...

КОМЕНТАРІ