Начальник УМВС Волині Петро Шпига зустрівся із пораненими на Сході України нацгвардійцями

Начальник УМВС Волині Петро Шпига зустрівся із пораненими на Сході України нацгвардійцями

04.07.14 10:51 0 1259
Під час зустрічі керівник волинських правоохоронців висловив слова подяки військовослужбовцям та вручив їм грошову допомогу на лікування і реабілітацію.

Прапорщик Володимир Лев та сержант Валентин Онищук отримали вогнепальні поранення, виконуючи службові обов’язки в зоні проведення антитерористичної операції в східних регіонах держави.

Як тільки військова частина 1141 Національної гвардії України отримала наказ вирушати на Схід, жоден військовослужбовець не шукав відмовок і причин, аби не їхати, адже всі розуміли: повинні виконати свій громадянський обов’язок і стати на захист Батьківщини.

Але сталося так, як сталося. Начальника служби собак ВЧ 1141 Володимира Лева, котрий із 15 квітня виконував службово-бойові завдання на Луганщині, куля наздогнала під час штурму сепаратистами обласного військового комісаріату. А його колега – провідний виконавець з обліку, комплектування та проходження служби особовим складом Валентин Онищук – отримав поранення 9 травня під час надання допомоги у відбитті нападу на маріупольський міський відділ внутрішніх справ.

Нині обидва бійці пройшли необхідний курс лікування, за що дякують усім небайдужим людям, котрі сприяли фінансово. Попереду у Володимира – реабілітаційний курс, Валентин же приступив до виконання службових обов’язків.

– Кожен працівник міліції, котрий виїжджає для несення служби в східні регіони, є насамперед патріотом, – наголосив полковник міліції Петро Шпига. – Кожен усвідомлює, що захищає свою державу, дім, сім’ю, близьких і рідних, а відтак гідно виконує поставлені завдання.

Начальник УМВС вручив військовослужбовцям подяки за високий професіоналізм, відданість Батьківщині, захист її територіальної цілісності, високий моральний дух, мужність та стійкість і презентував грошову допомогу у розмірі 10-ти тисяч кожному. Матеріальну допомогу, а це 40 тисяч гривень, передали і командирові військової частини 1141 підполковнику Степанові Логушу, який також отримав серйозні поранення на Сході держави. Варто відзначити, що гроші для підтримки колег були добровільно здані працівниками органів внутрішніх справ Волині.

Петро Шпига запевнив, що і надалі дбатиме про забезпечення (як матеріальне, так і фінансове) тих працівників міліції, котрі беруть участь у проведенні антитерористичної операції і стоять на сторожі її територіальної цілісності.

СЗГ УМВС України

у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській області ...
Наступна новина: Prom.ua та ПриватБанк ...

КОМЕНТАРІ