У Волинській області правила проїзду великогабаритних та великовагових транспортних засобів автомобільними дорогами, вулицями та залізничними переїздами

У Волинській області правила проїзду великогабаритних та великовагових транспортних засобів автомобільними дорогами, вулицями та залізничними переїздами

04.07.14 10:15 0 1107
На території Волинської області розпочинається підготовка до проведення кампанії щодо збору урожаю зернових.

Державтоінспекція Волинської області нагадує, що Постановою Кабінету Міністрів України від 18 січня 2001 р. №30 затверджено «Правила проїзду великогабаритних та великовагових транспортних засобів автомобільними дорогами, вулицями та залізничними переїздами».

Умови і режим проїзду великогабаритних та великовагових транспортних засобів: рух великовагових і великогабаритних транспортних засобів автомобільними дорогами, вулицями та залізничними переїздами здійснюється на підставі дозволу на участь у дорожньому русі транспортних засобів, вагові або габаритні параметри яких перевищують нормативні, виданим перевізникові Державтоінспекцією, або документа про внесення плати за проїзд таких транспортних засобів.

Дозвіл оформлюється підрозділами Державтоінспекції на підставі погоджувальних документів із власниками вулично-дорожньої мережі, залізничних переїздів, мостового господарства, служб міського електротранспорту, електромереж, електрифікації, електрозв’язку, в яких визначаються умови і режим проїзду зазначених транспортних засобів. Існує ряд вимог до водіїв, обладнання великогабаритних та великовагових транспортних засобів і розміщення вантажів.

Зокрема водії великогабаритних та великовагових транспортних засобів зобов'язані:

· дотримуватися зазначеного у дозволі маршруту;

· вживати необхідних заходів для безперешкодного та безпечного проїзду зустрічних транспортних засобів;

· періодично зупинятися у зручних місцях із метою надання можливості для обгону транспортними засобами, що рухаються позаду;

· не створювати перешкод для руху інших транспортних засобів.

Водіям великогабаритних та великовагових транспортних засобів забороняється:

· здійснювати обгін транспортних засобів, що рухаються зі швидкістю 30 км/год і більше;

· буксирувати інші транспортні засоби;

· рухатися в умовах туману, ожеледиці, снігопаду та в інших умовах недостатньої видимості;

· рухатися узбіччям дороги;

· зупинятися поза спеціально визначеними стоянками за межами земляного полотна дороги.

Забороняється проїзд великогабаритних та великовагових транспортних засобів без дозволу або документа, який підтверджує внесення плати за проїзд, що повинні знаходитися у водія і пред'являтися на вимогу уповноважених осіб. Необхідність супроводу великогабаритного та великовагового транспортного засобу патрульним автомобілем Державтоінспекції чи автомобілем прикриття визначається підрозділом Державтоінспекції під час видачі дозволу. Супровід автомобілем прикриття обов'язковий у разі, коли ширина великогабаритного транспортного засобу перевищує 3,5 чи довжина 24 метри.

Під час супроводу автомобіль прикриття обладнується із додержанням вимог стандартів проблисковим маячком оранжевого кольору, ввімкнення якого не дає переваги в русі, а є тільки допоміжним засобом інформації для інших учасників руху. На автомобілі прикриття встановлюється дорожній знак "Об'їзд перешкоди з лівого боку", який повинен відповідати вимогам стандартів. Супровід патрульним автомобілем Державтоінспекції обов'язковий у разі, коли ширина великогабаритного транспортного засобу перевищує 3,75 чи довжина 30 метрів або він під час руху хоча б частково займатиме смугу зустрічного руху.

Проїзд великогабаритних та великовагових транспортних засобів повинен здійснюватися в період найменшої інтенсивності руху. У світлий час доби їх проїзд здійснюється з постійно ввімкненими фарами ближнього світла та проблисковим маячком оранжевого кольору.

У дозволі може бути обмежено максимальну швидкість руху великогабаритних та великовагових транспортних засобів на всьому маршруті або на окремих його ділянках залежно від дорожніх умов, габаритів, маси та особливостей вантажу, що перевозиться.

УДАІ УМВС України у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Туристичний потенціал ...
Наступна новина: Вімблдон. Жіночий одиночний ...

КОМЕНТАРІ