На Хмельниччині на часі – залучення інвестицій

На Хмельниччині на часі – залучення інвестицій

04.07.14 09:23 0 1130
Рада вітчизняних та іноземних інвесторів при обласній державній адміністрації зібралась нині для обговорення актуальних проблем та перспектив інвестування в економіку Хмельниччини.

Загальновідомо, що 27 червня 2014 року Президент України Петро Порошенко у Брюсселі підписав завершальну економічну частину Угоди про асоціацію України із Європейським Союзом. Незважаючи на військові події на сході держави, в Україні триває багатопланова масштабна переорієнтація економіки на ринки інших країн, зокрема, висококонкурентний і найбільший світовий ринок – ринок Євросоюзу.

«На понад 80% інвестицій на Хмельниччину надходить із країн Європейського Союзу», – зазначив заступник голови ОДА Володимир Кальніченко, що головував на засіданні ради. «Створення ж поглибленої та всеохоплюючої зони вільної торгівлі з ЄС надасть потужного імпульсу інвестиційній динаміці краю», – наголосив посадовець.

У ході засідання про виконання Програми залучення інвестицій в економіку Хмельницької області на 2011-2020 роки у 2013 році доповіла заступник директора Департаменту економічного розвитку і торгівлі облдержадміністрації Марія Хоменко.

Практичним досвідом реалізації масштабних інвестиційних проектів поділились заступник директора ПАТ Агрофірма «АВІС» Андрій Пелюйко Леонідович та директор ТОВ «Вікс-Фільтрон» Олег Будяй.

Учасники засідання обговорили перспективи щодо активізації роботи влади усіх рівнів у напрямі розбудови сприятливих умов для ведення господарської діяльності та інвестування капіталу в економіку області. Також намічено проведення ряду заходів на місцях щодо ефективного використання наявного ресурсного потенціалу для забезпечення сталого економічного зростання та соціального розвитку в регіоні.

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Івано-Франківській ...
Наступна новина: У Львівській ОДА обговорили ...

КОМЕНТАРІ