Патріарх Філарет: Досі залишається проблемою узаконення інституту капеланства

Патріарх Філарет: Досі залишається проблемою узаконення інституту капеланства

04.07.14 11:18 0 1091
Українська православна церква Київського патріархату вирішила створити новий відділ соціального служіння і благодійництва, щоб ефективніше надавати допомогу постраждалим та військовим.

Про це на прес-конференції у Києві 3 липня повідомив глава УПЦ КП Патріарх Філарет (Денисенко).

«Ми створили при Київський патріархії Відділ соціального служіння, який пов’язаний з благодійною організацією «Карітас Україна». Вони отримують гуманітарну допомогу з Європи та США і розподіляють тут, в Україні. Ми співпрацюємо з цією організацією і допомагаємо населенню Донбасу, яке змушене тікати з цих гарячих районів. Людям допомагають одягом, їжею, облаштуванням. Сподіваємось, що діяльність буде розширюватись не лише в критичні моменти, а й коли настане мир, благодійність буде продовжуватись до всього населення України», – зазначив він.

Проте, за словами Предстоятеля УПЦ КП, досі лишається проблема узаконення інституту капеланства, оскільки військові священики змушені діяти поза законом, надаючи допомогу бійцям та біженцям.

«Закону про капеланство немає і тому ми діємо поза законом. Але допомоги вимагають наші військові і ми вже направляємо священиків не лише у військові частини, а й силові структури. Ми чекаємо, що прийде час, коли ВРУ прийме закон про капеланство чи військових священиків», – підсумував він, передає РІСУ.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Ужгороді затримано ...
Наступна новина: На Прикарпатті озброєний ...

КОМЕНТАРІ