Патріарх Філарет: Україна переможе, бо з нами правда та Бог

Патріарх Філарет: Україна переможе, бо з нами правда та Бог

04.07.14 09:06 0 1165
Український народ та армія переможуть у війні на власній території, тому що на їхньому боці правда та Бог, який виступає проти агресії.

На цьому наголосив глава УПЦ КП Патріарх Філарет (Денисенко) на прес-конференції 3 липня у Києві.

З його слів, духовенство Київського патріархату постійно надає духовну та матеріальну допомогу війську.

«Церква підтримує армію і ця підтримка полягає не тільки в тому, що ми молимось за наших воїнів на кожному богослужінні, а й в тому, що надаємо матеріальну допомогу. Ми оголосили збір коштів на укріплення армії і сама Київська патріархія пожертвувала біля двох мільйонів гривень, не враховуючи єпархій і окремого духовенства, храмів, монастирів», – розповів Патріарх Філарет.

Крім того, керівництво УПЦ КП раніше передало прикордонникам автомобіль, а також ще одну машину для батальйону. За словами Патріарха, єпископи постійно збирають кошти і купують бронежилети для військових. Це є дещо проблематичним, тому що іноді їх доводиться вести з-за кордону, хоча через митницю їх не дозволяють провозити. Тому українські священики збирають групу людей, везуть їх у Польщу, купують там бронежилети, вдягають на себе і так їх перевозять через кордон, а потім збирають та передають у військові частини.

«Проти України здійснена агресія з боку Росії, а агресія – це зло, а Бог не може бути з неправдою і злом. Тому Бога там нема, а Бог там, де правда, де страждання, і там буде перемога. І тому ми впевнені, що перемога буде за Україною. Чому – а тому що Бог з нами. Ви знаєте, який сильний дух у тих добровольців, які прямують на Схід та Донбас? Вони готові пожертвувати своїм життям заради Батьківщини», – підкреслив Патріарх Філарет.

Він нагадав про випадок, коли у однієї з груп батальйону закінчились боєприпаси, то вони зібрались в коло, взяли один одного за руки, кинули гранату до сепаратистів і всі загинули. Патріарх зазначив, що це свідчить про те, що вони виконують заповідь Божу: ніхто не має більшої любові, як той, хто душу свою і життя своє віддасть за друзів своїх, за свій народ і Батьківщину. Пише РІСУ.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Допоможемо трирічній ...

КОМЕНТАРІ