Червоний хрест Люксембургу допомагає розвивати дитячу кардіохірургію у Львові

Червоний хрест Люксембургу допомагає розвивати дитячу кардіохірургію у Львові

04.07.14 10:45 0 1099
Представники департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА обговорили з представниками Люксембурзького Червоного хреста перспективу подальшої реалізації в області «Програми допомоги дітям України з хірургічними вадами серця і розвитку дитячої кардіохірургії у Львові».

Такі зустріч відбулася 2 липня, – передає прес-служба департаменту.

У зустрічі брали участь виконавчий директор Люксембурзького Червоного хреста Марк Кроше, професор Річард Шнайдер, керівник проекту Міріам Якобі, в.о. директора департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Андрій Голдун, заступник директора департаменту охорони здоров’я ОДА Ірина Микичак, заступник виконавчого директора Національного комітету Товариства червоного хреста України Валерій Серговський, голова Львівського обласного відділення Товариства червоного хреста України Валентин Мойсеєнко.

Під час зустрічі відбулося фахове та відверте обговорення досягнень і проблем розвитку дитячої кардіохірургічної допомоги на Львівщині, а також стратегічного бачення подальшої реалізації «Програми допомоги дітям України з хірургічними вадами серця».

Виконавчий директор Люксембурзького Червоного хреста Марк Кроше підтвердив готовність надалі продовжувати співпрацю з розвитку дитячої кардіохірургії Львівщини.

Професор Річард Шнайдер зупинився на питаннях підготовки кваліфікованих кадрів та важливості створення потужної команди кардіохірургів, залучення молодих фахівців.

В.о. директора департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Андрій Голдун висловив щиру подяку Товариству Червоного хреста Люксембургу за успішну майже 25-річну співпрацю з кардіохірургами Львівщини.

«Ми знаємо, що нам потрібно прикласти ще дуже багато зусиль для створення в області повноцінного дитячого кардіохірургічного центру. Допомога Люксембурзького Червоного хреста для нас є надзвичайно цінною. Адже перші діти – пацієнти з складними вадами серця, які були прооперовані в рамках проекту у Страсбурзі, вже дорослі та успішні люди. Тому ваша допомога – це не просто слова, а життя сотень врятованих дітей і щастя їх родин», – відзначила заступник директора департаменту охорони здоров’я ЛОДА Ірина Микичак.

Учасники наради домовились провести наступну робочу зустріч за участю фахівців МОЗ України.

Члени місії Люксембурзького Червоного хреста в рамках липневого візиту до Львова відвідали Львівську обласну клінічну лікарню і Міську дитячу клінічну лікарню м. Львова. На базі кардіохірургічного відділення ЛОКЛ проведено консультації дітям з вадами серця та кардіохірургічні майстер-класи за участю професора Бернарда Айзенманна.

Довідка.

Співпраця між львівськими дитячими кардіохірургами й організацією Люксембурзького Червоного Хреста триває понад 20 років у рамках «Програми допомоги дітям України з хірургічними вадами серця і розвитку дитячої кардіохірургії у Львові». Завдяки програмі спільно прооперовано й врятовано життя майже 400 дітей з важкими вродженими вадами серця. Оперативні втручання проводились у кардіохірургічному центрі Страсбурга і в ЛОКЛ.

Програма Люксембурзького Червоного хреста надала значну допомогу у підготовці медичних кадрів та матеріально – технічному забезпеченні дитячого кардіохірургічного відділення Львівської обласної клінічної лікарні.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Фронтовий лікар, ...

КОМЕНТАРІ