Незрячі українці підкорили мистецький Краків

Незрячі українці підкорили мистецький Краків

04.07.14 11:01 0 1246
Незрячі повернулися з гастролей у Кракові – виступали з концертом «Відчинилося життя». У концерті взяло участь майже 50 артистів зі Львова, Мукачева, Сімферополя, Полтави, Вінниці, Луцька, Тернополя, Києва і Тбілісі (Грузія). Організувала гастролі всеукраїнського концертного проекту «Відчинилося життя» у Кракові Оксана Потимко, виконавчий директор Львівського обласного осередку ВГО «Українська спілка інвалідів – УСІ».

Про це 3 липня передає прес-служба ЛМР.

«Нам вдалося підкорити Краків – культурну столицю Польщі, хоча побоювання були: глядацька зала театру Гротеска була заповнена вщент, а реакція польських глядачів, які приїхали на наш концерт з різних міст (Познані, Битгоща, Варшави та ін.) дуже нагадувала львівську. Адже ніхто з глядачів не приймає артистів на сцені так емоційно та бурхливо, як у Львові. Особливо якщо йдеться про «особливих» артистів – незрячих вокалістів, які співають у супроводі симфонічного оркестру Національного театру ім. М. Заньковецької. Справжній фурор серед глядачів викликали виступи львів’янки Галини Джали, грузинських виконавців з Тбілісі, які з травня 2014 року стали повноправними учасниками концертного проекту «Відчинилося життя», і, звичайно, заньківчан, які вразили публіку запальними українськими мелодіями», – розповіла виконавчий директор Львівського обласного осередку ВГО «Українська спілка інвалідів – УСІ» Оксана Потимко.

Організатори планують, що в жовтні 2014 року учасникам проекту «Відчинилося життя» вдасться виступити у рідному Львові, разом з незрячими вокалістами з Грузії, які щоразу вражають глядачів своїми вокальними можливостями.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Prom.ua та ПриватБанк ...
Наступна новина: В Житомирській області ...

КОМЕНТАРІ