Липневі «Ночі у Львові»-2014 – понад сотню атракцій, музика та ранкове сонце

Липневі «Ночі у Львові»-2014 – понад сотню атракцій, музика та ранкове сонце

04.07.14 11:51 0 1146
Цьогорічні «Ночі у Львові», що триватимуть з 11 по 13 липня, відкриють львів’янам та гостям міста духовний та сакральний Львів.

Уже четвертий рік проходить фестиваль «Ніч у Львові», що ознайомлює жителів міста та туристів з визначними та унікальними культурними надбаннями міста Лева. Фестиваль проводиться двічі на рік. В листопаді 2013 року його відвідало близько 12 тис. учасників, проте літом цього року організатори очікують на вищу цифру – повідомили на прес-конференції у Львові організатори заходу – інформує кореспондент .

Відкриття. Фестиваль розпочнеться на пл. Ринок 11 липня о 19.30. Тут відбудеться флеш-моб – формування слова «МИ» та випускання в небо повітряних кульок. Родзинкою відкриття стане виступ балету «Життя» з номером «Спогади ватри», який презентували на Євробаченні у Києві (2004 р). Після цього буде виїзд окремим шатром в музеї ім. І. Франка та М. Грушевського. Вартість проїзду – 3 грн.

Загалом про ціни. Більшість заходів є безкоштовними, окремі з них потребують попередньої реєстрації. Ціна екскурсій та окремі концерти є мінімальною – 5-20 грн. Більше коштуватимуть вистави, спектаклі та театралізовані екскурсії – 25-40 грн. Найдорожчими стануть: екскурсія ексклюзивними дахами «Львів – ближче НЕБА», медіа-екскурсія «Хранителі спогадів Львова», емоційна екскурсія «Нічна варта Львова», Кава-тур. Вартість квитків 50 грн, а перед початком туру – 75 грн.

Традиційно. Як і зазвичай у дні фестивалю учасники зможуть відвідати храми, музеї та вистави міста. Також понад норму працюватиме громадський транспорт. Окремі маршрути автобусів та трамваї курсуватимуть до 3 год. ночі. І вже традиційною стане екскурсія до кабінету міського голови Львова опівночі першого фестивального дня.

Вперше. Організатори запропонують учасникам «Ночей» зіграти у настільну гру про Львів Leopolis1527. Бажаючі можуть спробувати свої сили у суботу (22.00) та неділю (21.30) за адресою: пл. Ринок, кафе Atlas, вхід вільний, попередня реєстрація. Також цікавинками стануть: нічна екскурсія найстарішими церквами Львова «Княжий Львів», екскурсія в бібліотеку монастиря cв. Онуфрія «Скарби монастирської бібліотеки» та екскурсія національним музеєм ім. А. Шептицького, де відбудеться виставка мистецтв Яворівщини. За словами заступника директора музею Є. Червоного, востаннє виставка була представлена відвідувачам 24 роки тому.

Уже традиційно Львів створює заходи і для любителів залізних коней. Цього річ буде і велоекскурсія, яка розпочнеться на пл. Ринок першого фестивального дня та завершиться у неділю на світанку на Лисій горі. Для тих, хто не може прибути на власному велосипеді, організатори запропонують один із 17 фестивальних, а якщо не вистачить, то пересуватись учасники зможуть на орендованому засобі пересування – організатори пропонують звертатись до veliki.ua.

Орієнтування. На фестивалі працюватиме близько 70 волонтерів, які будуть одягнені у помаранчеві фестивальні футболки. В них учасники можуть взяти карту міста та програму заходів.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ