Прикарпатські УБОЗівці затримали сапера під час продажу саморобної радіокерованої вибухівки

Прикарпатські УБОЗівці затримали сапера під час продажу саморобної радіокерованої вибухівки

04.07.14 10:15 0 1026
Колишній військовослужбовець, який раніше проходив військову службу за спеціальністю «сапер», оцінив вибуховий пристрій ураженої дії на дистанційному керування у 4000 грн. Працівники УБОЗу 33-річного зловмисника затримали, а пристрій направили на експертизу.

Факт продажу вибухового пристрою, що відбувся в одному із райцентрів нашої області, було задокументовано ще п’ятого червня, втім правоохоронці не поспішали оприлюднювати цю інформацію доки вибухівку не дослідили експерти НДЕКЦ при УМВС в області.

Проведеною експертизою встановлено, що предмет являється радіокерованим саморобним вибуховим пристроєм, заряд вибухової речовини якого складається із бездимного пороху та імітаційної шашки ШИРАС-М.

Кримінальне провадження правоохоронці розпочали за ознаками вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 263 «Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами» КК України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 7 років.

На оперативний супровід досудового розслідування кримінального провадження здійснюється працівниками УБОЗ УМВС в області.

СЗГ УМВС України

в Івано-Франківській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Туристичний потенціал ...
Наступна новина: Вімблдон. Жіночий одиночний ...

КОМЕНТАРІ