Йосиф Ситник провів зустріч з Надзвичайним та Повноважним Послом Держави Ізраїль в Україні Реувеном Дін Елем

Йосиф Ситник провів зустріч з Надзвичайним та Повноважним Послом Держави Ізраїль в Україні Реувеном Дін Елем

04.07.14 10:07 0 1154
3 липня перший заступник голови Львівської обласної державної адміністрації Йосиф Ситник зустрівся з Надзвичайним і Повноважним Послом Держави Ізраїль в Україні Реувеном Дін Елем.

Під час розмови Йосиф Ситник подякував пану Послу за підтримку України на міжнародній арені у питаннях збереження територіальної цілісності, лікування поранених майданівців та бійців АТО.

Зі свого боку Реувен Дін Ель зазначив, що пріоритетним у співпраці між Ізраїлем та Україною є взаємостосунки між владами на місцях. «Це набагато ефективніше, адже на рівні столиць справи доволі часто не заходять дальше розмов. В Україні ми плануємо інвестувати у розвиток туристичної медицини, коли людина, платячи страховий внесок, мала б можливість лікуватись в Ізраїлі», – сказав Реувен Дін Ель.

Він додав, що іншою важливою темою є туристична привабливість Львівського регіону, особливо відпочинок у Карпатах. «Наш громадянин для відпочинку не шукає теплих країн. Для нас набагато цікавішим є ліс, мінеральні води. Але якщо ми розвинемо цей напрямок нашої співпраці, то Україна повинна давати гарантії належного відпочинку – це повинно бути під контролем держави».

Під час зустрічі також було обговорено питання співпраці між обома країнами на рівні університетів шляхом організації різноманітних лекцій та семінарів для студентів. Ізраїльські дипломати повідомили, що у їхній країні функціонує всього 8 університетів, але за останні десять років 12 представників цих вишів стали нобелівськими лауреатами.

Йосиф Ситник підтримав Надзвичайного і Повноваженого Посла Держави Ізраїль в Україні Реувена Дін Еля у питаннях співпраці, наголосивши, що для більшої ефективності потрібно кожного року визначати два-три базові проекти, над якими працюватимуть дві сторони.

«Першочерговим кроком для реалізації подібних проектів з боку держави повинна бути децентралізація влади. Коли будемо мати можливості самі приймати рішення, а не посилатимемо наші пропозиції Кабміну і місяцями чекатимемо від них відповідей – це розв’яже нам руки», – резюмував перший заступник голови ЛОДА.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській області ...
Наступна новина: Ісламісти захопили ...

КОМЕНТАРІ