Житомирщина: у дитячому оздоровчому закладі «Дзвіночок» відпочиває 100 дітей

Житомирщина: у дитячому оздоровчому закладі «Дзвіночок» відпочиває 100 дітей

04.07.14 17:51 0 1746
Урочисте відкриття І оздоровчої зміни в дитячому оздоровчому закладі «Дзвіночок» при Житомирському обласному лікувально-санаторному центрі радіаційного захисту для дорослого та дитячого населення «Дениші», що розташований у с. Дениші Житомирського району, відбулося 2 липня 2014 року. На свято до дітей завітали заступник голови обласної ради Руслан Годований та директор департаменту сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації Світлана Гресь. Посадовці привезли подарунки для дітей: баскетбольні та волейбольні м’ячі та інший спортивний інвентар. З музичним дарунком до дітей приїхали артисти народного художнього колективу «Шоу-театр «КЛЕМ» та зразковий художній колектив хореографічний ансамбль «Тіп-Топ».

Перша оздоровча зміна у «Дзвіночку» охоплює відпочинком 100 дітей, котрі приїхали до табору з усієї області. Протягом 3-х літніх змін у Денишах оздоровиться 300 дітей за кошти виконавчої дирекції обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності.

Заступник голови обласної ради Руслан Годований звернувся до дітей з проханням розповісти про те, що вони хотіли б змінити у таборі, щоб зробити його кращим для наступних юних відвідувачів.

Світлана Гресь відмітила, що табір у 2014 році включено до державного реєстру дитячих закладів оздоровлення та відпочинку і він вперше відкривається саме як дитячий оздоровчий табір. А також повідомила, що сесією обласної ради виділено кошти на придбання спортивного інвентарю у сумі 100 тис. гривень для оздоровчих закладів, які перебувають у спільній власності міст, сіл, селищ області, у тому числі для табору «Дзвіночок».

«Найближчим часом до Житомирщини приїде близько 20 дітей з Луганської області, котрих буде відправлено на відпочинок та оздоровлення в дитячі табори Житомирщини», - зазначила директор департаменту сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації Світлана Гресь.

У «Дзвіночку» діти не лише відпочивають, але й оздоровлюються. Адже у заклад має значний потенціал, оскільки в ньому працюють кваліфіковані медики, а також є можливість пройти необхідні медичні процедури. Дітлахи отримують різноманітні профілактичні процедури з терапії, профілактичні ванни, фіточай та займаються лікувальною фізкультурою. Вечорами дозвілля організовують вихователі – влаштовують змагання та ігри для юних відпочивальників. У таборі також є відкритий і закритий басейни, оскільки більшість дітей не уявляють свого відпочинку без води.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області ...
Наступна новина: Верховна Рада скасувала 15% ...

КОМЕНТАРІ