«Думка громади має бути інтерпретована в норму закону», - Ірина Супрун під час обговорень змін до Конституції України щодо децентралізації державної влади

«Думка громади має бути інтерпретована в норму закону», - Ірина Супрун під час обговорень змін до Конституції України щодо децентралізації державної влади

04.07.14 14:23 0 1084
В облдержадміністрації відбулося засідання обласного організаційного комітету з проведення обговорення змін до Конституції України щодо децентралізації державної влади. Заступник голови – керівник апарату облдержадміністрації Ірина Супрун наголосила на тому, що головна мета подібних заходів полягає в обговоренні процесу передачі повноважень від органів виконавчої влади до органів місцевого самоврядування. Вона зазначила про те, що інформація про зміни до Основного Закону має бути донесена до територіальних громад, оскільки поряд зі збільшенням їх повноважень зростає і рівень відповідальності за територію, на якій вони проживають.

За словами заступника начальника організаційного відділу апарату облдержадміністрації Володимира Базилюка, відповідно до спільного розпорядження голови облдержадміністрації та голови обласної ради від 02.06.2014 № 141/32 «Про організацію громадського обговорення змін до Конституції України щодо децентралізації державної влади» в районах області вже прийнято 18 спільних розпоряджень голів райдержадміністрацій та голів районних рад, 5 розпоряджень голів райдержадміністрацій та видані розпорядження голів міст обласного значення. Наразі утворено 23 районних оргкомітети та 5 у містах обласного значення, 7 у містах районного значення й 17 селищних оргкомітетів. Окрім цього, понад 30 сільських і селищних громад обговорили зміни до Конституції.

Члени організаційного комітету висловили свої пропозиції щодо плану заходів та підтримали ініціативи, спрямовані на залучення до інформаційно-роз’яснювальної роботи представників органів місцевого самоврядування й політичних партій та неформальних лідерів, які користуються авторитетом серед місцевого населення. Варто звернути увагу й на те, що важливе значення має приділятися висвітленню процесу децентралізації влади у місцевих засобах масової інформації. Жителі Житомирщини повинні знати не лише про переваги для громад після внесення змін до Конституції, а й про негативні наслідки, які з часом будуть подолані. Фахівці переконані в тому, що найважливішим правилом для будь-якого нормативно-правового акту є не просто формулювання змісту, а й виконання прописаних у ньому положень.

Ірина Супрун зазначила, що після обговорення та узагальнення всіх пропозицій щодо змін до Конституції України, вони будуть передані депутатам Верховної Ради від Житомирщини, адже думка громади має бути інтерпретована в норму закону.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Львівські лучники – ...
Наступна новина: У Хмельницькому міліція ...

КОМЕНТАРІ