Підготовка до Всеукраїнської прощі у Зарваниці триває

Підготовка до Всеукраїнської прощі у Зарваниці триває

04.07.14 12:21 0 1136
Відбулася нарада з підготовки Всеукраїнської та Молодіжної прощі до Марійського духовного центру у Зарваниці, яка відбудеться 18-20 липня. Участь у ній взяв голова Тернопільської облдержадміністрації Олег Сиротюк.

На засіданні також був присутній митрополит Тернопільсько-Зборівської архиєпархії, владика Василій Семенюк. Цьогорічна проща присвячена 25-літтю виходу УГКЦ з підпілля.

«Щороку тисячі паломників відвідують Марійський духовний центр у Зарваниці. – наголосив Олег Сиротюк. – Але найчисельнішою є Всеукраїнська проща. Тому працівники структурних підрозділів облдержадміністрації, райдержадміністрації, органів місцевого самоврядування, спецслужб області повинні докласти всіх зусиль, аби проща відбулася на належному рівні. Ми маємо створити сприятливі умови для всіх паломників, щоб кожен, хто завітає у Зарваницю, відчув особливу ауру цього святого місця і, збагачений Божою благодаттю, повернувся додому».

Очільник краю зазначив, що впродовж 19-20 липня у Зарваниці у посиленому режимі працюватимуть всі служби, які забезпечуватимуть спокій, правопорядок та безпеку паломників.

Начальник департаменту культури, релігій та національностей Григорій Шергей поінформував присутніх, що було видане розпорядження голови ОДА, у якому, зокрема, йдеться про проведення благоустрою у населених пунктах, прилеглих до села Зарваниця Теребовлянського району, забезпечення громадського порядку, безпеки руху транспорту і пішоходів, пожежної безпеки під час проведення прощі, проведення необхідних санітарно-епідеміологічних заходів та встановлення чергування медичних постів, супровід піших колон прочан автомобілями швидкої медичної допомоги, працівниками ДАІ тощо.

«Цьогорічна проща буде часом молитви усіх українців за мир та цілісність нашої держави, – звернувся до присутніх преосвященніший владика. – На цій прощі згадуватимемо також 25-у річницю виходу нашої Церкви із підпілля та буде проголошено блаженного Василя Величковського покровителем капеланів УГКЦ.У таких історичних обставинах ніхто не може залишатися байдужим, кожен повинен долучитися до Всеукраїнської прощі у Зарваниці, щоб усі ми, об’єднані разом у молитві, одним серцем і однією душею вимолювали у Всевишнього цілісність, мир та спокій для нашої рідної Неньки-України».

У суботу, 19 липня, після традиційного походу зі свічками до чудотворного місця там буде відправлено панахиду за упокій Героїв «Небесної сотні» та всіх полеглих під час сучасних подій.

Загалом, очікується, що участь у Всеукраїнській та Молодіжній прощі візьмуть понад 100 тисяч паломників з різних куточків України та з-за кордону.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Сирійські літаки ...
Наступна новина: Рівнерада виділила 100 ...

КОМЕНТАРІ