У Тернопільській ОДА нагородили героїв Майдану

У Тернопільській ОДА нагородили героїв Майдану

04.07.14 12:50 0 1249
25 червня 2014 року в Тернопільській обласній державній адміністрації відбулися розширені збори штабу національного спротиву, на яких нагородили найактивніших учасників Майдану. Нагороди вручив керівник штабу національного спротиву свободівець Володимир Стаюра.

На початку заходу всечесні отці відправили молитву за мир в Україні, також присутні вшанували хвилиною мовчання пам'ять героїв, які загинули на Майдані та тих, хто і продовжує гинути на сході України.

"Усі ми надіялися, що після Майдану нарешті почнемо розбудовувати нашу державу, проте замість внутрішнього ворога ми отримали зовнішнього окупанта. На жаль, українці завжди виборювали свою свободу ціною людських життів, але ми не дамо ворогу зазіхати на наші території.

Героями є усі, хто виборював свободу своєї держави – і ті, що загинули, і ті, що продовжують боротися. Тому вручаючи ці відзнаки, ми піклуємося про те, аби пам'ять про героїв збереглася", – заявив голова Тернопільської обласної організації ВО "Свобода" Володимир Стаюра.

Варто зазначити, що списки активних учасників революції подавала сама громада – громадські організації та активні учасники Майдану. Люди, яких не було у списку, але брали активну участь у Революції гідності, мали можливість записатися на наступне вручення відзнак.

Також націоналіст нагадав про створення обласного штабу національної оборони, до роботи якого можуть долучитися усі охочі. Цей штаб організовує допомогу нашим військовим на сході України, зокрема збиратиме кошти, перш за все на бронежилети. Це дуже актуальне питання, адже на території області усього є 3 батальйони, а більшість військових з Тернопільщини їдуть без найнеобхіднішого бойового спорядження.

На місцевому Майдані стоїть намет зі скринькою для збору коштів на потреби військових, також збирають речі та продукти, цілодобово працюють дві гарячі телефонні лінії, а в обласній раді відкрито кабінет, де можна отримати усю необхідну інформацію.

Володимир Стаюра зазначив, що кошти слід збирати скоординовано, громада та усі громадські організації мають діяти спільно, аби закуповувати лише ті речі, які дійсно необхідні військовим з Тернопільщини.

Про це повідомили в прес-службі Тернопільської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
1 (голосів: 1)
Попередня новина: Смертної кари не повинно ...
Наступна новина: У суботу на Погулянці у ...

КОМЕНТАРІ