Тернопільські міліціонери викрили злочинну групу, яка займалася розповсюдженням та збутом сильнодіючих лікарських засобів

Тернопільські міліціонери викрили злочинну групу, яка займалася розповсюдженням та збутом сильнодіючих лікарських засобів

04.07.14 14:27 0 1132
Весь «бізнес» тримався на несумлінному медикові, яка незаконно виписувала рецепти на ліки, які у своєму складі мають сильнодіючу наркотичну речовину: «Димедрол» та «Соннат». Розповсюджували препарати, які відпускають в аптеках лише за рецептом, троє раніше судимих наркозалежних тернополян.

Як розповів начальник ВБНОН обласної міліції Володимир Строїч, до складу групи входило четверо осіб: лікар однієї з медичних установ Тернополя і троє раніше судимих наркозалежних. Жінка-медик, користуючись своїм службовим становищем, незаконно без відповідних медичних показів виписувала рецепти на ліки, які у своєму складі мають сильнодіючу наркотичну речовину. У приписи вона вписувала прізвища своїх пацієнтів, видуманих, а то й померлих осіб. Заповнені бланки продавала спільникам. Ціна за один рецепт коливалася від п’ятдесяти до ста гривень.

Користуючись сфальшованими рецептами, троє інших учасників групи купляли в аптеках «Димедрол» і «Соннат» практично за безцінь. А своїм постійним клієнтам, а таких, до слова, було близько сотні, таблетки продавали у десятеро дорожче. В середньому одна таблетка збувалася наркозалежним особам за 30-70 гривень, в той час коли упаковка таблеток в аптеці коштує не більше 10 гривень.

- Під час санкціонованих обшуків у підозрюваних було вилучено понад п’ять тисяч частково заповнених бланків рецептів та десять тисяч гривень готівкою, - розповідає начальник ВБНОН Володимир Строїч. - Окрім цього, значну кількість фальшивих рецептів, виписаних лікарем, яка фігурує у справі, вилучено з аптечної мережі обласного центру.

Незаконну діяльність злочинної групи припинили правоохоронці. Слідчим управлінням обласної міліції проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні, яке внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за статтею 321 ККУ (незаконне придбання, зберігання з метою збуту або збут отруйних чи сильнодіючих лікарських засобів).

Усім фігурантам кримінального провадження судом обрано запобіжні заходи. Одна особа знаходиться під вартою, трьом іншим обрано запобіжний захід – домашній арешт.

СЗГ УМВС України

в Тернопільській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львові віддали шану ...
Наступна новина: В Івано-Франківській ...

КОМЕНТАРІ