Очільник міліції Житомирщини зустрівся з громадськими активістами Бердичева

Очільник міліції Житомирщини зустрівся з громадськими активістами Бердичева

04.07.14 12:25 0 1093
Більше тижня тривають заходи міліції по розшуку безвісно зниклого місцевого активіста. Водночас кілька днів тому у райцентрі сталося вбивство 41-річного жителя райцентру та замах на вбивство іншого чоловіка. Про результати проведених дій для розкриття цих злочинів керівник обласної міліції розповів представникам місцевої громади.

Заява про зникнення 42-річного жителя м. Бердичева надійшла до міліції 21 червня 2014 року. Як з’ясували прибулі на місце події оперативники, чоловіка востаннє бачили напередодні близько 21 години поблизу одного з кафе райцентру. За вказаним фактом було розпочато кримінальне провадження. Нині у межах досудового розслідування проводяться оперативно-розшукові заходи для встановлення місце знаходження зниклого.

Водночас за кілька днів потому неподалік райцентру сталося вбивство 41-річного місцевого жителя, який був серед тих, з ким зниклого бачили востаннє. При цьому було також травмовано його товариша. Нині оперативники відпрацьовують кілька версій розвитку подій.

Про ключові моменти роботи міліції у цьому напрямі представникам місцевої громади розповів начальник УМВС Юрій Демяненко.

- Я розумію ваше занепокоєння: зник один з ваших активістів, вбито іншого. І ми разом з вами проводили і опитування місцевих жителів, і прочісування навколишньої території, і перевірку інформації щодо обставин вчинення злочинів. Кримінальні провадження розслідуються Слідчим управлінням УМВС та перебувають на особливому контролі. Ми робимо все можливе для їх розкриття, - наголосив Юрій Демяненко.

Уважно вислухавши правоохоронців, яких також представляли заступник начальника УМВС – начальник кримінальної міліції УМВС Юрій Крошко та начальник Бердичівського МВ УМВС Роман Зайцев, активісти висловили своє бачення ситуації:

- Ми готові налагоджувати нормальне мирне життя, займатись поточними проблемами району, але розкриття цих злочинів надзвичайно сприятиме стабілізації загальної ситуації, - сказав керівник місцевого осередку Самооборони Сергій Адамяк. - Для нас це дуже резонансні події і відшукати їх винуватців вкрай необхідно.

Відтак учасники зустрічі обговорили подальші спільні дії щодо з’ясування обставин злочину. Зокрема, відповіді на окремі питання можуть з’явитись уже найближчим часом, за результатами низки призначених експертиз та проведених слідчо-розшукових дій.

- Відкритість, звісно, у межах дозволених законом, щодо розслідування резонансних подій у Бердичеві дозволяє нам зняти суспільну напругу й заручитись підтримкою небайдужих громадян, - підсумував Юрій Демяненко.

Також учасники зустрічі обговорили окремі кадрові зміни, що відбулися за ініціативи громадських активістів у місцевому міськвідділі міліції та підрозділах ВДАІ та МРЕВ.

СЗГ УМВС України

в Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Рівнерада виділила 100 ...
Наступна новина: Існує ризик збільшення ...

КОМЕНТАРІ