Ось так ми любимо Степана Бандеру...

Ось так ми любимо Степана Бандеру...

05.07.14 11:54 0 1138
Луцька міська рада не виділятиме додаткових грошей на пам’ятник Степанові Бандері у Луцьку.

Про це каже учасник оргкомітету зі спорудження пам’ятника, голова Луцької міської організації ВО «Свобода» Микола Федік, - пише ВолиньPost.

Раніше прес-служба «Правого сектору» поширила повідомлення про те, що Луцька міська рада має намір виділити 540 тисяч гривень для виготовлення фігури пам`ятника Степану Бандері.

Насправді, як пояснив Микола Федік, йдеться про освоєння коштів, передбачених і виділених обласним і міським бюджетами ще раніше.

Нагадаємо, Волинська обласна рада у квітні цього року виділила 250 тисяч гривень з обласного бюджету на спорудження пам’ятника.

Також 297 тисяч гривень на пам’ятник передбачено цьогорічним бюджетом міста Луцька. «Гроші передбачені, але ще не виділені» - уточнив секретар міської ради Сергій Григоренко.

Також протягом 7 років пожертви на пам’ятник збирають громадські активісти. Наразі на рахунках, куди переказують гроші благодійники - більше 70 тисяч гривень.

«Саме про використання цих коштів йшлося на погоджувальній раді. Ніяких півмільйона міська рада на пам’ятник не виділятиме», - пояснив Микола Федік.

«Замовником робіт буде Управління капітального будівництва міської ради. Тому гроші, виділені з обласного бюджету, будуть перекидатися міській раді. А гроші, зібрані в якості пожертв, йтимуть з благодійного рахунку напряму виконавцю робіт. Саме ці робочі, технічні моменти ми вирішували на погоджувальній раді», – пояснив Микола Федік.

До слова, протягом 2012-2013 років з бюджету міста Луцька витратили 102 тисячі 500 гривень на спорудження основи пам’ятника біля міського РАГСу, - повідомив секретар міськради Сергій Григоренко.

Окрім того, за інформацією Миколи Федіка, на будматеріали було використано близько 60 тисяч гривень, пожертвуваних благодійниками.

Джерело: Сім’я і Дім
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Івано-Франківській ...

КОМЕНТАРІ