Розпочато конституційний процес, який дозволить змінити систему влади в Україні, - Володимир Гройсман

Розпочато конституційний процес, який дозволить змінити систему влади в Україні, - Володимир Гройсман

05.07.14 10:25 0 1146
Проект закону «Про внесення змін до Конституції України» (щодо повноважень органів державної влади та місцевого самоврядування), поданий Президентом України до Верховної Ради і включений парламентом до порядку денного, містить достатньо серйозні зміни, пов’язані зі зміцненням місцевого самоврядування в Україні. Про це на брифінгу повідомив Віце-прем`єр-міністр України – Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Володимир Гройсман.

«Спільною роботою Уряду в частині децентралізації влади і внесенням Президентом цього важливого документу розпочато конституційний процес, який дозволить змінити систему влади в Україні, провести достатньо широку децентралізацію влади. Переконаний, це дасть можливість сотням, тисячам територіальних громад України вийти на зовсім інший розвиток своїх можливостей», - наголосив Володимир Гройсман.

«Ця спільна перемога стала можливою за політичної волі Президента, коли такі зміни, які суттєво звужують повноваження Президента щодо територіальних органів влади, були внесені в Парламент. І я переконаний, що подальша робота депутатських фракцій, парламентського комітету дозволять нам вийти на швидкі рішення, покликані віддати кошти людям, територіальним громадам», – зазначив Віце-прем`єр-міністр України.

Володимир Гройсман також подякував народним депутатам за прийняття в першому читанні двох законопроектів – «Про добровільне об`єднання територіальних громад», який дозволить громадам об’єднуватись на добровільних засадах для спільного вирішення питань розвитку своїх територій, та проекту Закону «Про засади державної регіональної політики».

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Закарпатській області ...

КОМЕНТАРІ