рятувальники взяли участь у відеоконференції з питань організації діяльності регіональних штабів з питань соціального забезпечення громадян України, які переміщуються з тимчасово окупованих територій та районів проведення антитерористичної о

рятувальники взяли участь у відеоконференції з питань організації діяльності регіональних штабів з питань соціального забезпечення громадян України, які переміщуються з тимчасово окупованих територій та районів проведення антитерористичної о

05.07.14 14:12 0 1261
4 квітня в залі засідань Головного управління ДСНС У Хмельницькій області під головуванням начальника Головного управління Бориса Болібруха відбулось чергове засідання регіонального штабу з питань соціального забезпечення громадян України, які переміщуються з тимчасово окупованих територій та районів проведення антитерористичної операції.

Насамперед, Борис Болібрух представив присутнім керівника Хмельницького регіонального штабу – Віктора Кривого, заступника начальника Головного управління ДСНС України у Хмельницькій області. Присутні обговорили нагальні питання, що виникли на сьогоднішній день та перемістилися до зали для селекторних нарад, де взяли участь у відеоконференції, яку проводив радник міністра внутрішніх справ України Зорян Шкіряк. Також у цьому брифінгу участь взяли Голова Державної служби України з надзвичайних ситуацій Сергій Бочковський, його заступник Василь Стоєцький, на якого покладені повноваження з організації роботи Штабу, співачка Руслана, представники профільних Міністерств, Департаментів та відповідних служб.

Сергій Бочковський застеріг про особисту відповідальність всіх тих, хто задіяний у роботі Штабу, та повідомив, що щодня до ДСНС надходить понад 30 звернень громадян, яким потрібна допомога. А під час активних фаз АТО їх кількість зростає. «З наступного тижня ми очікуємо 223 тис. переселенців із Донеччини та Луганщини, які будуть евакуйовані», - зауважив він.

«Ми закінчили організаційну складову і приступили практичних дій щодо евакуації з Краматорська і Слов'янська. Організований вихід людей, які матимуть бажання покинути зону АТО почнеться вже наступного тижня», - повідомив Василь Стоєцький. Він також додав, що влада зробить все, щоб цей вихід був максимально комфортним.

«Коридори та пункти пропуску будуть забезпечені всім необхідним, у тому числі медичним та соціальним забезпеченням. Будуть створені всі умови для перебування людей у цих транзитних пунктах та належний санітарний рівень», - сказав Зорян Шкіряк. Крім того, він відмітив, що питання реабілітації стоїть дуже гостро і МОЗ разом із ДСНС та іншими відомствами будуть задіювати психологів, у тому числі й дитячих, для реабілітації людей, котрі вийдуть із зони АТО. Ще одне з пріоритетних питань є відновлення втрачених документів для осіб, які були вимушені покинути домівки у результаті проведення антитерористичної операції та окупації.

Борис Болібрух додав, що на даний час Хмельниччина не перевантажена переселенцями, але щодня ця кількість зростає. Служба порятунку бере на себе відповідальність із забезпечення транспортом, а також надання необхідної психологічної допомоги переселенцям. Крім того, за необхідності, буде розгорнуте наметове містечко для тимчасово перебування переселенців.

настав надзвичайно відповідальний момент для українського народу, він є викликом для нас, для іміджу держави в цілому і для кожного окремо. Люди очікують нашої допомоги та теплого прийому. Відмінно склавши цей іспит, нам вдасться не тільки домогтися успіху, але й повністю розв’язати конфлікт.

ГУ ДСНС України

у Хмельницькій област
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Тернополі сергій Надал ...
Наступна новина: В УМВС Волині із ...

КОМЕНТАРІ