Хмельницька область: рятувальники відвідали багатодітну родину переселенців

Хмельницька область: рятувальники відвідали багатодітну родину переселенців

05.07.14 08:22 0 1138
Щодня Хмельниччина доброзичливо зустрічає громадян, які тимчасово залишили свої домівки і вимушено переселяються на інші території. Свій прихисток на подільській землі знайшли вже майже 700 мешканців, які переселяються з тимчасово окупованої території України та районів ведення антитерористичної операції в інші регіони України.

Рятувальники не мають морального права залишатися осторонь чужої біди, тому всіма своїми силами допомагають переселенцям, адже значна їх частина потребує психологічної та моральної підтримки. Адаптуватися до нових умов та повернутися до нормального життя переселенцям допомагають й психологи Головного управління ДСНС України у Хмельницькій області.

Так, 4 липня рятувальники разом із сільським головою та представниками соціальних служб завітали до багатодітної родини, яка поселилися в селищі Купіль Волочиського району. Живе сім’я у придбаному за державні кошти будинку. Одинока мати разом із бабусею виховують шестеро дітей, причому найменший хлопчик народився вже на новій Батьківщині. Вже минуло понад 4 місяці, як вони залишили рідне село Чистеньке Сімферопольського району, так як не бажали миритися з новою, так званою владою. У ході спілкування із родиною, рятувальники роздали малечі подарунки та сувеніри, обговорили із дорослими нагальні проблеми та шляхи їх вирішення. Діти спочатку соромились, а відчувши турботу та увагу, охоче йшли на контакт із психологом, та розповіли про свій новий побут, нових друзів.

Фахівці з психологічного забезпечення надали родині необхідну консультаційну допомогу. Під час бесіди з’ясували, що вони нормально пристосувалися до нових умов соціального середовища, за допомогою спеціалізованих служб діти влаштовані до дитячого садочка та місцевої загальноосвітньої школи. А місцеві мешканці допомагають продуктами харчування, одягом, а також майже щодня приходять та цікавляться їхніми проблемами та намагаються, за можливістю, допомогти.

Піклування про переселенців і надалі залишається одним із головних завдань рятувальників і психологів ДСНС України, а також всіх мешканців країни.

ГУ ДСНС України

у Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ