На Хмельниччині шахраї продовжують дурити людей через Інтернет

На Хмельниччині шахраї продовжують дурити людей через Інтернет

05.07.14 13:28 0 1278
На жаль, разом із збільшенням інтернет-аудиторії зростає і кількість віртуальних шахрайств. Сліди зловмисників губляться у всесвітньому павутинні і відшукати їх дуже важко, тож правоохоронці вкотре нагадують про заходи безпеки під час віртуальних розрахунків.

Черговою жертвою інтернет-шахраїв став житель міста Хмельницького. Чоловік, замість того, щоб заробити, втратив 3,5 тисячі гривень.

35-річний хмельничанин вирішив продати рибальські снасті. Для цього зареєструвався на сайті одного із інтернет-магазинів та розмістив там відповідне оголошення. Досить швидко знайшовся і покупець. Домовились про ціну і умови передачі товару.

Коли ж черга дійшла до розрахунку, покупець почав діяти, за відомою шахрайською схемою видурювання грошей через платіжні картки: дізнавшись номер кредитної картки та інформацію про продавця, зловмисник, замість того, щоб перерахувати — зняв всі гроші з картки потерпілого.

На таку ж шахрайську «вудку» потрапила і 29-річна жителька Старокостянтинова, яка розмістила в Інтернеті оголошення про продаж шуби. Знову ж таки, клієнт знайшовся дуже швидко. Шахрай попросив у жінки номери кредитних карток, на які мав намір перерахувати гроші, але замість того, щоб розрахуватися за покупку, зняв з однієї картки 999 гривень, а з іншої — майже 4,5 тисячі.

В обох випадках правоохоронці відкрили кримінальні провадження за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 190 «Шахрайство» Кримінального кодексу України.

Працівники міліції вже вкотре нагадують громадянам: ніколи і нікому не розголошуйте банківські реквізити своїх карток, будьте уважні у спілкуванні зі сторонніми особами, а якщо ж ви все-таки наважились продати чи купити щось через всесвітню мережу Інтернет, то для надійності заведіть для цього спеціальну картку.

СЗГ УМВС України

в Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській області ...
Наступна новина: Батальйон територіальної ...

КОМЕНТАРІ