На Хмельниччині тільки впродовж минулого тижня правоохоронці вилучили близько 2,5 тисяч кущів опіумного маку

На Хмельниччині тільки впродовж минулого тижня правоохоронці вилучили близько 2,5 тисяч кущів опіумного маку

05.07.14 10:40 0 1167
Операція «Мак-2014» у самому розпалі. Чи не щодня працівники міліції виявляють на теренах області нелегальні посіви маку та конопель. Першість у цій справі належить дільничним інспекторам міліції, які, виконуючи свої посадові обов’язки, відвідують найвіддаленіші села, жителі яких, зазвичай, і займаються таким незаконним промислом.

Працівники Білогірського райвідділу міліції на присадибних ділянках жителів району виявили два чималих насадження опіумного маку та конопель. Так, на городі 76-річної пенсіонерки працівники міліції нарахували аж 656 кущів маку та ще 83 кущі конопель. Бабуся стверджує, що мак посіяла для того, щоб було з чим пекти пиріжки, а коноплі взагалі самі насіялись.

Більш оригінальне пояснення правоохоронцям дала інша жителька району. 34-річна жінка, на городі у якої виявили 167 кущів добірного маку, розповіла, що взагалі-то вона сіяла моркву, а зійшов мак. Законослухняна громадянка його висапала, але він зійшов знову…

Кілька тижнів тому на Ярмолинеччині дільничні інспектори виявили дві чималенькі плантації маку. Тоді нарахували більше 2 тисяч нарковмісних рослин. І от нещодавно в одному із сіл району дільничний інспектор міліції знову натрапив на нелегальні посіви маку, який ріс по всьому городі. 46-річна господиня стверджувала, що він сам насіявся, але ж нарахували аж 1156 кущів.

Не пасуть задніх і хмельницькі правоохоронці. Тільки впродовж минулого тижня вони виявили три нелегальні посіви маку. У мікрорайоні Дубове борці з незаконним обігом наркотиків натрапили на дві ділянки з опіумним маком. На одній росло 176 кущів, на іншій — 310. А мешканець мікрорайону Гречани віддав перевагу коноплі. З його присадибної ділянки вилучили аж 96 кущів цього нарковмісного зілля. Росло на городі і трохи маку — 26 кущів. До речі, чоловік раніше уже притягувався до кримінальної відповідальності за злочини, пов’язані з наркотиками.

Як повідомив начальник відділу по боротьбі з незаконним обігом наркотиків УМВС Володимир Рейман, усі вилучені рослини направлені на судово-хімічну експертизу. Відкрито кримінальні провадження за ч. 1 та ч. 2 ст. 310 «Посів та вирощування снотворного маку чи конопель» Кримінального кодексу України.

СЗГ УМВС України

в Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській області ...
Наступна новина: В Луцьку микола Романюк ...

КОМЕНТАРІ