«Крок до України»: Для молоді з діаспори організовують літню мовну школу

«Крок до України»: Для молоді з діаспори організовують літню мовну школу

05.07.14 14:26 0 1207
Міжнародний інститут освіти, культури та зв’язків з діаспорою (МІОК) цього року вже вп’яте проводить літню школу української мови і культури «Крок до України». Попередні відбувалися у Львові у 2010 і 2011 роках та Казахстані у 2012 та 2013 роках для тамтешньої української молоді.

Про це повідомляє прес-служба Міжнародного інституту освіти, культури та зв’язків з діаспорою НУ «Львівська політехніка».

Особливістю школи «Крок до України» є те, що її основна цільова аудиторія – представники української діаспори, насамперед східної. Цього року до участі у школі зголосилися 13 осіб з Росії, а також представники Польщі, Сербії, Білорусі, Румунії, Киргизстану, Словаччини – всього 27 студентів різного віку, професій та інтересів, які виявили бажання приїхати на два тижні до Львова, вивчати українську мову та пізнавати культуру України. Не змогли відмовити організатори і тим, хто прагне приїхати зі Східної України: адже і в них є потреба відкривати для себе Україну, пізнавати її іншою, ніж знали дотепер.

«Я вважаю ненормальним і злочинним явищем антиукраїнську істерію, яку нагнітають в Росії, і маю намір протистояти їй шляхом зміцнення особистих та громадських зв’язків між Росією та Україною. Вважаю відновлення миру й добросусідських стосунків між російським та українським народом важливим, складним та гідним завданням», – написав у мотиваційному листі один з учасників школи.

У програмі навчання – інтенсивний курс української мови, екскурсії, майстер-класи, перегляд українських фільмів.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Закарпатська область: ...
Наступна новина: Іран мусить суттєво ...

КОМЕНТАРІ