У Львові на «Коралівських вечорницях» пригадають купальські традиції

У Львові на «Коралівських вечорницях» пригадають купальські традиції

05.07.14 12:09 0 1215
У неділю, 6 липня, у Львові з нагоди свята Івана Купала відбудуться «Коралівські вечорниці». Початок о 18:00. Вхід вільний.

Про це повідомляє прес-служба Львівської міськради.

Дійство пройде на території ресторанного комплексу «Гуцульська Гражда» (вул. В. Великого, 2а).

За словами організаторів, метою проведення таких заходів є відтворення українських звичаїв, традицій та поширення їх серед мешканців та гостей Львова.

«Ми об’єднуємо традиції всієї України (етнічних її регіонів). Головним нашим завданням є відтворення забутих давніх звичаїв, що супроводжували свята впродовж року. Хочемо за допомогою співу, танців, обрядів донести до людей відчуття щастя та радості», – наголосили учасники гурту автентичної музики «Коралі», які організовують захід.

«Свято Івана Купала завжди було і є одним святом серед молоді, адже в цю ніч можна позмагатися у спритності та красі, знайти своє кохання, перевірити стосунки на міцність вогнем. Обов’язковим атрибутом дійства є водоймище, яке грає ключову роль у проведенні дійства», – розповіла учасниця гурту Галина Похилевич.

У програмі «Коралівських вечорниць» на свято Івана Купала є обрядові дійства для дівчат та хлопців: вбирання Марени, купальська ватра, плетіння вінків та пускання їх у воду на щасливу долю, а також давні українські танці, співи та забави.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: НАДХОДЯТЬ КОШТИ НА ...
Наступна новина: На Тернопіллі медіа –форум. ...

КОМЕНТАРІ