Російські програмісти масово переїжджають у Європу

Російські програмісти масово переїжджають у Європу

05.07.14 11:25 0 1094
Втеча IT-розробників з Росії триває. Ті, хто вже влаштувався у Європі, кажуть, що там «дуже зручно жити», і мають намір найближчим часом перевезти цілі команди програмістів і дизайнерів, яких вони залишили у Росії.

Про це пише портал Delfi.

Засновники компанії з дизайну інтер’єрів Олексій Шереметьєв і Сергій Носирев відкрили офіс у Вільнюсі наприкінці травня. Незважаючи на нетривалий термін роботи, вони вже готові перевезти до столиці Литви більшу частину своєї команди.

«У Литві дуже хороший клімат. Нам зручно тут жити», – зізнаються розробники. – «Литва є членом Європейського Союзу, звідси зручно їздити у західні країни».

При цьому вони стверджують, що у їхньому рішенні «немає політики».

Про бажання виїхати з Росії також заявили керівники багатьох інших російських компаній, які займаються розробкою програмного забезпечення. Зокрема, вони пояснюють, що їхні клієнти – великі світові корпорації – стривожені подіями в Україні і санкціями проти Росії.

Раніше засновник «Вконтакте» Павло Дуров неодноразово заявляв про тиск з боку влади і врешті покинув Росію. Дуров назвав «сім причин не повертатися» у країну. Серед них, зокрема, «відсутність системи чесних і незалежних судів», надмір суперечливих законів, відсутність відкритих конкурсів на державні посади, «феодальні пережитки» у виді паспорта і прописки, а також застаріла система освіти. Їдучи з Росії, Дуров заявив, що ця країна «не сумісна з інтернет-бізнесом».

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Львівські правоохоронці ...
Наступна новина: З 1 липня українці можуть ...

КОМЕНТАРІ