Прем’єр-міністр Британії оголосив війну мікробам

Прем’єр-міністр Британії оголосив війну мікробам

05.07.14 10:08 0 1098
Людство вже у дуже близькому майбутньому може опинитися перед новою смертельною загрозою. Причина – еволюція мікроорганізмів, через яку небезпечні бактерії перестають реагувати на ліки, а нові препарати майже не виробляються, заявив прем’єр-міністр Великобританії Девід Кемерон.

Про це пише The Times.

Якщо проблему не вирішити, світ «повернеться у Середньовіччя», вважає Кемерон. Люди помиратимуть від простих подряпин, а хвороби, які наразі ще є виліковними, стануть смертельними.

Прем’єр-міністр Британії уже піднімав це питання на саміті G7 у Брюсселі у червні й заручився підтримкою президента США Барака Обами і канцлера Німеччини Ангели Меркель.

Зокрема, лідери виробили план, відповідно до якого найближчим часом буде створена міжнародна група експертів під керівництвом колишнього головного економіста Goldman Sachs Джима О’Ніла. Їм доручать проаналізувати три ключові питання: збільшення стійких до ліків штамів бактерій, «провал» на ринку фармацевтичної промисловості, що виражається у відсутності нових антибіотиків, що можуть впоратися з постійно мутуючими вірусами, а також питання застосування антибіотиків у сучасній медицині загалом.

Очікується, що свої рекомендації група озвучить навесні 2015 року. На фінансування досліджень виділено 500 тисяч фунтів стерлінгів. Штаб-квартира вчених буде знаходитися у Лондоні.

Кемерон став першим зі світових лідерів, який висловився з приводу бактеріальної загрози людству, хоча вчені знають про це давно.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Івано-Франківській ...
Наступна новина: У Львівській області ...

КОМЕНТАРІ