Сунітські бойовики захопили чергове нафтове родовище у Сирії

Сунітські бойовики захопили чергове нафтове родовище у Сирії

05.07.14 08:03 0 1699
Бойовики-суніти захопили у Сирії ще одне нафтове родовище. Як повідомляє Сирійська спостережна місія за правами людини, 4 липня бойовики угрупування «Ісламська держава в Іраку і Великій Сирії» взяли під контроль сирійське родовище «Аль-Танак», що на кордоні з Іраком. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Нафтове родовище «аль-Танак» знаходиться у сирійській провінції Дейр-ез-Зор. Суністські бойовики захопили родовище після того, як відтіснили з цієї місцевості бойовиків з Фронту «Ан-Нусра», який є підрозділом «Аль-Каїди».

3 липня бойовики угрупування «Ісламська держава в Іраку і Великій Сирії» взяли під контроль найбільше нафтове родовищ у Сирії – «Аль-Омар».

Наразі угрупування «Ісламської держави в Іраку і Великій Сирії» контролює більшість нафтових і газових родовищ у провінції Дейр-ез-Зор.

У неділю угруповання «Ісламська держава в Іраку і Великій Сирії» заявило про створення «ісламського халіфату».

В Сирії це угрупування контролює більшість території провінцій Дейр-ез-Зор на кордоні з Іраком, Рака, що на півночі країни, та частину провінції Алеппо.

Цього місяця бойовики «Ісламської держава в Іраку і Великій Сирії» захопили значні території на півночі і заході Іраку. Це угрупування також веде наступ на турецькому кордоні, де воно обстріляло одне місто і кілька сіл.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У боях під Луганськом ...

КОМЕНТАРІ