У Дніпропетровську пораненим в АТО читають лекції «Україна – не Росія»

У Дніпропетровську пораненим в АТО читають лекції «Україна – не Росія»

05.07.14 13:39 0 848
В обласному військовому шпиталі Дніпропетровська, де наразі проходять лікування близько 180 поранених в АТО українських бійців, у четвер ввечері розпочався цикл лекцій з історії України «Україна – не Росія». Захід організував Центр допомоги військовим та пораненим за підтримки Штабу національного захисту Дніпропетровської області. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Послухати першу розповідь про минувшину українських земель фахового історика, керівника історичного клубу Дніпропетровська «Кліо» Катерини Ожегової прийшли кілька десятків бійців, які вже одужують.

За словами історика, головна мета цих лекцій, які відбуватимуться у жвавій, невимушеній формі – зацікавити вояків історією держави, єдність й незалежність якої вони відстоюють.

«Я б хотіла, щоб бійці, які зараз воюють за Україну, за її цілісність, за збереження українського народу, мови, етносу, розуміли, що цей етнос історично склався і що в України, сподіваємось, дуже велике майбутнє, тому що у неї є цікаве й непросте минуле. Саме українське. Не підросійське, не підпольське, а саме українське», – сказала Радіо Свобода історик.

За даними зі Штабу національного захисту, після лекцій з історії України воякам, які проходять курс лікування у військовому шпиталі, планують запропонувати лекції на інші, цікаві для них теми.

Цього тижня у шпиталі творча інтелігенція Дніпропетровська також розпочала проводити мистецькі акції для поранених у зоні АТО. На перший концерт, організований зусиллями «Волонтерського жіночого батальйону», запросили артистів «Театру «КВН ДГУ» та відомих місцевих бардів. Пораненим передали малюнки дітей зі словами вдячності.

Як повідомили Радіо Свобода у шпиталі, з майже двох сотень поранених, які зараз перебувають у медичному закладі, немає жодного у тяжкому стані: у всіх солдатів легкі чи середнього ступеню тяжкості ураження й добрі прогнози на одужання.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На стадіоні ...
Наступна новина: Хмельниччина: центру ...

КОМЕНТАРІ