На Буковині правоохоронці із городів пенсіонерок вилучили близько 530 рослин коноплі

На Буковині правоохоронці із городів пенсіонерок вилучили близько 530 рослин коноплі

05.07.14 09:26 0 1115
І це лише впродовж минулої доби. І лише у двох домогосподарствах в Кельменецькому та Новоселицькому районах.

Як розповів начальник Кельменецького райвідділу Андрій П’ятницький, 248 рослин коноплі виявили працівники сектору дільничних інспекторів міліції на городі 82-річної мешканки мела Комарів. Вони вилучили наркорослини та направили їх на дослідження в Науково-дослідний експертно-криміналістичний центр при УМВС України в Чернівецькій області.

Власниця ділянки розповіла, що не знає, що то за рослини там росли. І взагалі, впродовж довгого часу її город обробляє 35-річна односельчанка, яка і доглядає за старенькою. Коли ж міліціонери запитали доглядальницю, та теж дивним чином не змогла пригадати назву рослини. Божилася, що й гадки не мала, що то конопля. Але справно чистила її від бур’янів та спушувала землю.

Можливо, пам'ять жінці поверне кримінальне провадження, відкрите за ч. 2 ст. 310 (Посів або вирощування снотворного маку чи конопель) Кримінального кодексу України. У разі доведення вини їй загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до семи років.

А в Новоселицькому районі на городі 76-річної жінки правоохоронці виявили 280 рослин коноплі. Посіяні акуратним рядочком, вони мали служити своєрідним «живим» парканом. Принаймні, так стверджує господиня городу.

Усі рослини вилучені та направлені для проведення експертизи в Науково-дослідний експертно-криміналістичний центр при УМВС України в Чернівецькій області, - розповідає начальник Новоселицького райвідділу УМВС Віорел Барбакар. А за даним фактом відкрите кримінальне провадження за ч. 2 ст. 310 (Посів або вирощування снотворного маку чи конопель) Кримінального кодексу України.

СЗГ УМВС України

в Чернівецькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ